Het voorjaar is in aantocht

Het voorjaar is in aantocht

En daarmee ook de histamine gerelateerde klachten

Het lijkt wel of er steeds meer mensen zijn die overgevoeligheden en/of voedselintoleranties hebben, daar worden wij als huidprofessional dagelijks mee geconfronteerd in onze praktijk. En dat komt omdat dit vrijwel altijd gevolgen heeft voor de huidconditie.
Want bij deze ‘aandoeningen’ speelt histamine een rol. Dus op zoek naar wat er ontstaat in de huid onder invloed van het vrijkomen van histamine? En natuurlijk ook even kijken naar welke symptomen ons richting geven en hoe we het kunnen aanpakken.
Interessante en belangrijke informatie voor tijdens ons intakegesprek c.q. adviesgesprek.

De huid wordt rood, dit komt omdat de bloedvaten zich verwijden. Bovendien veroorzaakt het oedeem (vochtophoping) vanwege een toegenomen doorlaatbaarheid voor vocht door de wanden van de bloedvaten. Maar ook veroorzaakt het jeuk.

Cliënten met rosacea ervaren vaak meer klachten bij de wisseling van de seizoenen, maar de huidproblemen worden ook vaak getriggerd door voeding. Daarnaast zien we bij deze cliënten tijdens een huidmeting vaak een te lage pH-waarde van de huid. We spreken dan van een hoge zuurgraad. 

Vanwege onze holistische aanpak is het raadzaam om de rol van histamine in ons systeem eens serieus te bekijken.
Dus laten we eens onder de loep nemen welke rol histamine speelt bij allergieën en intoleranties.

lees hier in de kennisbank verder: histamine en de huid

Natascha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen