Fotobiostimulatie

Fotobiostimulatie – lichttherapie

Wil jij je als huidprofessional echt onderscheiden door je cliënten net dat beetje extra te bieden? Dan is het A Fortio fotobiostimulatie®concept een goede keuze om toe te voegen aan je behandelaanbod. Fotobiostimulatie is een veelzijdige, effectieve methode die zowel voor wellness- als huidverbeteringsdoeleinden is toe te passen. Een pijnloze, weldadige behandeling die ervoor zorgt dat je cliënten tevreden naar huis gaan én graag blijven terugkomen in jouw praktijk.

De BeautyRay® en MedEnergizer® van Rainbowlaser Therapeutics zijn onze gepatenteerde en kwalitatief onderscheidende systemen voor fotobiostimulatie. Waarom deze twee systemen veruit te verkiezen zijn boven andere systemen op de markt wordt duidelijk wanneer we ons eerst verdiepen in wat fotobiostimulatie precies is.

Wat is fotobiostimulatie en hoe werkt het?

Fotobiostimulatie is een vorm van lichttherapie die biochemische processen beïnvloedt op het niveau van de cel (cellulaire lichtstimulatie). Onze lichaamscellen communiceren met elkaar door onderling kleine lichtimpulsen uit te wisselen. Zo geven zij informatie aan elkaar door. Als cellen ziek of vermoeid zijn, raakt de communicatie verstoord. Een behandeling met fotobiostimulatie ondersteunt verzwakte cellen door de communicatie weer op gang te brengen.

De lichtstraling tijdens de lichttherapie heeft zodanige kenmerken en intensiteit dat lichaamscellen de energie herkennen als ‘eigen’. De cellen accepteren daardoor de informatie die ze ontvangen. De lichttherapie veroorzaakt geen weefselverandering, cellen kunnen dus niet beschadigd raken. De therapie stimuleert wel het celmetabolisme. De cellen herstellen zichzelf en geven deze positieve effecten vervolgens door aan andere cellen. Zo ontstaat een positieve kettingreactie die de gehele celhuishouding weer in balans brengt. Pijnloos en zonder negatieve bijwerkingen.

Fotobiostimulatie past daarmee helemaal binnen de holistische filosofie van A Fortio en het op een natuurlijke wijze ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van de huid.

BeautyRay® en MedEnergizer®: de best gekwalificeerde systemen voor fotobiostimulatie

RainbowLaser Therapeutics heeft diverse onderscheidende fotobiostimulatiesystemen ontwikkeld op basis van decennialang wetenschappelijk onderzoek en uitgebreide testen. Het resultaat zijn de BeautyRay® en MedEnergizer®: twee stabiele, gebruikszekere en bijzonder effectieve systemen. De biostimulerende systemen van Rainbowlaser Therapeutics onderscheiden zich door de bijzondere combinatie van zwak coherent en ultra zwak incoherent licht.

In de lichtbaan die de apparaten uitstoten is deels een zeer specifieke verandering van golflengte aangebracht. Dit voegt aan het oorspronkelijk coherente licht minimaal veranderde lichtdeeltjes toe als zwakke zijgolven. De extra informatie die lichaamscellen zo ontvangen, vergroten het positieve effect op het celmetabolisme. Het regeneratieproces treedt daarmee sneller in werking dan bij apparaten zonder deze toegevoegde zijsporen van licht.

Anders dan andere systemen werken de BeautyRay® en MedEnergizer bovendien uitsluitend met zichtbaar licht van een bijzonder lage intensiteit in het rode spectrum. Dat betekent dat er geen UV- of infraroodlicht (IR) aan te pas komt, zoals bij andere apparaten wel het geval kan zijn. UV en IR veroorzaken een warmteontwikkeling in het weefsel die in sommige gevallen schadelijk kan zijn voor de huid. Met de BeautyRay® en MedEnergizer® loop je dat risico dus niet. De lage intensiteit van het licht zorgt ervoor dat lichaamscellen de aangeboden energie eerder herkennen als eigen. Zij zullen de ontvangen energie daardoor makkelijker en sneller accepteren en doorgeven.

Onderscheidende kenmerken van de BeautyRay® en MedEnergizer®:

 1. een zeer specifieke golflengte van het licht
 2. een bijzonder zwakke stralingsintensiteit
 3. een unieke lichtmodulator die zorgt voor aanvullende zijgolven van licht

Andere voordelen van de Rainbowlaser Therapeutics-systemen:

 • Zeer handzaam, wendbaar en licht apparaat: geen behandelgebied is onbereikbaar
 • Eenvoudige bediening, bij gebruik wordt het oplaadsnoer losgekoppeld zodat deze niet in de weg kan zitten (batterijduur: 30 uur)
 • Gunstige prijs-effectiviteitsverhouding vergeleken met andere verkrijgbare professionele lichttherapiesystemen
 • Milde, pijnloze en snelle werking
 • Robuuste behuizing waardoor de apparaten ook geschikt zijn voor verhuur (bijvoorbeeld voor thuisgebruik door je cliënt)
 • Hygiënische vormgeving: de solide vormgeving en gebruikte materialen zorgen ervoor dat verontreinigingen en bacteriën niet tot het systeem kunnen binnendringen. Het apparaat is bovendien eenvoudig schoon te maken.

Met de BeautyRay® en MedEnergizer® bereik je snel en effectief prachtige resultaten. De behandeling is pijnloos en kent geen bijwerkingen of contra-indicaties. Daarmee is fotobiostimulatie met deze systemen ook geschikt voor huidbehandeling bij kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Nieuwsgierig geworden naar onze fotobiostimulatiesystemen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een demonstratie.

Wil jij meer weten over fotobiostimulatie?

Fotobiostimulatie toepassen bij huidproblemen

Fotobiostimulatie bevordert het algemene welzijn. De behandeling zorgt voor een diepe mentale en fysieke ontspanning en kent daardoor vele therapeutische toepassingen. Maar deze vorm van lichttherapie is ook uitermate geschikt voor gerichte behandeling van de huid en ter ondersteuning van andere huidbehandelingen.

Fotobiostimulatie levert effectieve resultaten op in de behandeling van onder meer de volgende huidproblemen:

 • Couperose: na een belichtingsbehandeling krijgt de huid direct een egaler aanzien, roodheden nemen af. Bij een kuurbehandeling zorgt fotobiostimulatie ook voor het verstevigen van de vaatwanden.
 • Littekens: met een kuurbehandeling van fotobiostimulatie nemen littekens in omvang af. Dit komt doordat de behandeling de vorming van collageen stimuleert. Littekens helen sneller en fraaier. Hechtingen kunnen eerder verwijderd worden. Anders dan bij sommige manuele massagetechnieken die gebruikelijk zijn bij de behandeling van littekens is fotobiostimulatie niet pijnlijk. Daarmee is het ook een geschikte toepassing voor een snellere en fraaiere genezing na operatieve ingrepen.
 • Huidonzuiverheden en acne: door fotobiostimulatie nemen roodheid en irritatie af en voelt de huid minder pijnlijk aan. Wanneer we het toepassen vooraf aan het verwijderen van comedonen, zorgt de behandeling voor een makkelijkere uitzuivering van de huid. Fotobiostimulatie naderhand zorgt ervoor dat de huid direct kalmeert.
 • Diverse huidirritaties: belichting met fotobiostimulatie vermindert roodheid en de gevoeligheid van de huid neemt af.
 • Hematomen (blauwe plekken) en bloeduitstortingen nemen zichtbaar af.
 • (Lymf)oedeem neemt af door fotobiostimulatie. De behandeling bevordert lymfedrainage en daarmee ook de afvoer van afvalstoffen. In tegenstelling tot manuele lymfedrainagetechnieken loop je met fotobiostimulatie niet het risico op overstimulatie van de huid.
 • Pigmentaandoeningen in combinatie met bepaalde werkstofconcentraten van Chris Farrell zorgt fotobiostimulatie ervoor dat pigmentvlekken lichter worden en de huid een egalere tint krijgt.
 • Anti-ageing: fotobiostimulatie stimuleert de collageensynthese. De huidspanning verbetert en de huid wordt steviger. Resultaat: een jongere en vitalere aanblik.
 • Cosmetische invasieve ingrepen: bij operatieve ingrepen zoals ooglidcorrecties bevordert fotobiostimulatie een snelle en fraaiere genezing van de huid. De belichting zorgt voor afvoer van lymfe, vermindert hematomen en verzacht pijn.

Wil jij je verder verdiepen in de vele positieve effecten van fotobiostimulatie. Aan A Fortio Skin Academy kun je een gespecialiseerde masterclass volgen waarin je alles leert over deze veelzijdige behandelmethode.

Fotobiostimulatie en microneedling

Fotobiostimulatie kun je toepassen ter ondersteuning van elke huidverbeteringsbehandeling. De algehele huidconditie verbetert zienderogen. Daarbij komt dat de therapie direct verlichting biedt bij eventuele ongemakken door huidverbeterende behandelingen.

Zo zal je cliënt behandelingen als coagulatie, de uitzuivering van acne of het zetten van permanente make-up als minder belastend ervaren. Fotobiostimulatie verzacht pijn en bevordert een diepe vorm van ontspanning.

Met name in combinatie met een microneedlingkuur is fotobiostimulatie een gouden greep. Naast pijnverzachting, verkort het ook de ‘down-time’. Doordat fotobiostimulatie de collageensynthese nog eens extra stimuleert, versterkt en verduurzaamt het bovendien de positieve resultaten van de microneedlingbehandeling.

Dankzij fotobiostimulatie stapt je cliënt na een relatief onaangename behandeling toch relaxt uit je stoel. Daarmee neem je voor je cliënt een drempel weg om dergelijke behandelingen te ondergaan en zorg je voor een prettige klantervaring. Kortom, fotobiostimulatie biedt net dat extraatje waarmee jij voor je cliënt het verschil kunt maken.

Fotobiostimulatie en wellness

Geef jij ook welnessbehandelingen in je huidpraktijk? Dan is de BeautyRay® van hoge toegevoegde waarde voor jouw behandelaanbod. De behandeling stimuleert een diepe, mentale en ook fysieke ontspanning. Met de BeautyRay® kun je bovendien ook energiepunten en energiegebieden (arealen) stimuleren voor bijvoorbeeld acupunctuur of shiatsu-behandelingen.

Tot slot zijn de BeautyRay® en MedEnergizer® ook goed toe te passen voor therapeutische behandeling van bepaalde acute en chronische aandoeningen.

Wil je meer weten over de therapeutische en/of wellnesstoepassingen van fotobiostimulatie? Lees dan verder op de website A Fortio Fotobiostimulatie®

Lichttherapie met de BeautyRay® en MedEnergizer®: snel, veilig en effectief

Samenvattend, is het een zeer effectieve, pijnloze behandelmethode zonder negatieve bijwerkingen die vele weldadige toepassingen kent. Belichting van de huid revitaliseert de (huid) cellen. De cellen worden zodanig energetisch geactiveerd dat ze zelf de celhuishouding weer in balans brengen. Daarmee bevordert fotobiostimulatie de cellulaire zelfregulering en activeert het specifieke fysiologisch processen. De huidconditie verbetert met een betere weerbaarheid en dus minder problemen als gevolg.

De biostimulerende systemen van Rainbowlaser Therapeutics zijn jarenlang uitgebreid getest en veilig bevonden. Beide systemen werken uitstekend samen met diverse huidverbeteringsproducten. Zo zijn in combinatie met de dermatologische huidbehandelconcentraten uit de medische huidverzorging van Chris Farrell prachtige resultaten te bereiken.

Meer informatie over BeautyRay® en MedEnergizer®?

Winkelwagen