over natascha viester A Fortio Consulting & Totaal Kosmetiek

Ondernemerscoaching

Coaching en consultancy voor huidprofessionals

Ondernemerscoaching waarom? Nou als zelfstandig ondernemer, moet je vaak veel zelf doen. Maar dat betekent niet dat je er ook alleen voor staat. Bij A Fortio kun je altijd terecht voor vragen over alles wat komt kijken bij het ondernemerschap in de huidverzorgingsbranche. Of je nu startende ondernemer bent of al jaren een eigen praktijk runt, A Fortio is er voor jou. Met persoonlijke aandacht, ruime kennis van ‘zaken’ (zowel vakinhoudelijk als bedrijfseconomisch) en een gespecialiseerd aanbod aan ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf (weer) een succes wordt.

Zelfstandig, maar niet alleen

Elk vak en elk beroep heeft zo zijn minder leuke kanten. Als huidprofessional zorg je vast liever voor een optimale behandeling van de huid, dan dat je je verdiept in nieuwe marketingstrategieën of de automatisering van je administratie.

Goed nieuws! Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. A Fortio heeft alle kennis en ervaring in huis om van jouw praktijk een soepel draaiende business te maken. Zodat jij met succes en plezier kunt doen wat jij het liefste doet en ook de minder leuke kanten geen stress meer opleveren.

Heb je vragen, loop je ergens tegenaan, kun je wel wat begeleiding of ondersteuning gebruiken? Met A Fortio als jouw persoonlijke ondernemerscoach of -consultant zit jij als huidprofessional goed in je vel.

Hulp vragen? Wel zo professioneel

Nu denk je misschien: maar hulp vragen, dat is toch helemaal niet professioneel? Als (vrouwelijke) zelfstandig ondernemer moet ik toch sterk zijn en laten zien dat ik weet wat ik doe? Ik moet het toch zélf kunnen?

We herhalen het nog maar eens: zelfstandig is niet hetzelfde als alleen.

In de filosofie van A Fortio begint professionaliteit bij kennis. Daar valt ook zelfkennis onder. Geen enkel mens kan op alle vlakken 100 procent presteren. Het getuigt van zelfkennis, en dus professionaliteit, om dat bij jezelf te erkennen en hulp te vragen voor die zaken die je minder goed liggen.

Dus blijf niet aanmodderen en doorploeteren uit angst ‘zwakte’ te tonen, maar versterk jezelf en je bedrijf met A Fortio als jouw empowermentor.

A Fortio ondernemerscoaching en business consultancy

Bij A Fortio kun je terecht voor zowel coaching als consultancy, maar welke vorm van ondersteuning past bij jou? Dat ligt helemaal aan welke wensen jij hebt voor je bedrijf en met welke vragen je rondloopt. Laten we eerst kijken wat het verschil is tussen coaching en consultancy.

Coaching of consultancy, wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen consultancy en coaching zit ‘m in de manier van ondersteuning bieden. Een consultant is een raadgever, iemand die zijn kennis van zaken aan jou overdraagt en concrete adviezen geeft. Een coach gaat op tegenovergestelde manier te werk. Een coach gaat jou niet vertellen wat je moet doen, maar laat je dat zelf ontdekken door de juiste vragen te stellen en ondersteunende coachingstechnieken toe te passen.

Welke vorm het beste bij jou past, hangt daarom voor een groot deel af van wat jij prettig vindt. Maar ook het type vraag dat jij hebt, is van belang.

Kies jij voor een consultant of een coach?

Heb je concrete vragen, bijvoorbeeld over je marketing of bedrijfsstrategie? En wil je graag duidelijke antwoorden en praktische adviezen? Dan zit je goed bij een consultant.

Natascha Viëster is getraind business consultant bij A Fortio. Door jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heeft ze veel kennis van zaken over bedrijfseconomie, marketing en ondernemerschap in het algemeen en in de huidverzorgingsbranche in het bijzonder. Natascha kan je helpen door raad te geven, haar visie op ondernemerschap met je te delen en concrete tips en adviezen te verduidelijken met voorbeelden uit de praktijk.

Een coach neemt veel meer de rol aan van ondersteuner en begeleider. Een coach reikt jou geen kant-en-klare oplossingen aan, maar begeleidt je op zo’n manier dat je zelf gaat ontdekken wat jouw obstakels en drijfveren zijn. Daarmee ga je ook jouw keuzemogelijkheden zien en dus welke oplossingen er zijn voor jouw hulpvraag. Je gaat je eigen krachten ontwikkelen en inzetten. In een coachingstraject doe je dus zélf het belangrijkste werk, maar niet alleen. De coach is er voor je bij elke stap en helpt je telkens om de volgende stap te zetten.

Bij A Fortio noemen we een ondernemerscoach daarom ook liever een empowermentor: een mentor die jou je eigen krachten leert kennen. Wil jij graag zelf ontdekken, leren en ontwikkelen? Dan is het empowermentor-traject de juiste keuze voor jou. Ook in dit traject zal Natascha van A Fortio jouw individuele ondersteuner zijn.

Lees vooral ook verder om te ontdekken waarom Natascha zelf de voorkeur geeft aan empowermentor-coaching.

Kies jij voor Business consultancy of een empowermentor-traject?

Winkelwagen