over natascha viester A Fortio Consulting & Totaal Kosmetiek

Ondernemerscoaching

Ondernemerscoaching en Conceptontwikkeling bij A Fortio: jouw weg naar succes als huidprofessional

Met jarenlange ervaring en expertise bieden we ondernemerscoaching en conceptontwikkeling aan om huidprofessionals in de huidverzorgingsbranche te ondersteunen. Ons doel is om ondernemers te helpen hun volledige potentieel te benutten en hun ambities waar te maken.

Wat is Ondernemerscoaching?

Ondernemerscoaching bij A Fortio is een persoonlijk begeleidingsproces dat zich richt op het verbeteren van jouw persoonlijke en zakelijke capaciteiten. Onze programma’s zijn ontworpen om ondernemers te helpen hun doelen te bereiken, vaardigheden te ontwikkelen en hun bedrijven naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen van ondernemerscoaching

 1. Persoonlijke groei: ontdek en benut je sterke punten, maar werk ook aan het overwinnen van de verbeterpunten. Want dit leidt tot een evenwichtige en zelfverzekerde ondernemershouding.
 2. Zakelijke vooruitgang: we nemen samen de bedrijfsstrategieën onder de loep, want met strategische begeleiding bereik je nieuwe klanten en verhoog je de omzet.
 3. Betere besluitvorming: je krijgt objectieve begeleiding, iemand met meer afstand, die jou helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Hoe werkt ondernemerscoaching?

Het proces begint met een grondige intake om jouw behoeften, doelen en uitdagingen in kaart te brengen. Vervolgens stellen we samen een maatwerkprogramma op. Wat er als volgt uit kan zien:

 • Persoonlijk contact; individuele sessies: regelmatig contact om de voortgang te bespreken. Zitten we op de goede weg?
 • Trainingen: gericht op het ontwikkelen van specifieke (vak) vaardigheden, maar ook zaken zoals; marketing, sales, communicatie en leiderschap.
 • Mentorschap: wanneer je al langer met mij samenwerkt is dit al een onderdeel van de service. Het behoort tot onze dagelijkse routine om jou, als er behoefte is, van adviezen te voorzien. Persoonlijke begeleiding; praktisch- en strategisch advies.

Van ondernemerscoaching naar conceptontwikkeling

Bij A Fortio vormt ondernemerscoaching vaak de basis voor verdere groei en innovatie. Want voor serieuze professionele groei is er behoefte aan een sterke basis. Daarna kan de volgende stap zijn conceptontwikkeling.

Wat is conceptontwikkeling?

Conceptontwikkeling is het proces waarbij nieuwe ideeën worden gecreëerd en uitgewerkt tot haalbare en winstgevende producten en/of diensten.

Voordelen van conceptontwikkeling

 1. Stimuleren van groei en vernieuwing: blijf voorop lopen in de markt door nieuwe ideeën te genereren en te testen.
 2. Concurrentievoordeel: onderscheid je bedrijf met unieke concepten, “dare to be different”.
 3. Marktkansen benutten: ontdek nieuwe markten en speel in op veranderende klantbehoeften.

Hoe werkt conceptontwikkeling?

Het proces verloopt in verschillende fasen:

 1. Ideeën genereren: brainstormen en marktonderzoek doen om nieuwe ideeën te verzamelen.
 2. Screening en evaluatie: beoordeling van ideeën op haalbaarheid en marktpotentieel.
 3. Conceptontwikkeling: uitwerken van de geselecteerde ideeën tot bruikbare (behandel) concepten.
 4. Testen en validatie: indien nodig; het testen van concepten met focusgroepen en pilots om feedback te verzamelen.
 5. Implementatie: lancering van het concept.
 6. Evaluatie: hoe gaat het nu, en hoe kunnen we zorgen dat dit concept bij een breder publiek onder de aandacht wordt gebracht.

Ondernemerscoaching en conceptontwikkeling: een synergie

Bij A Fortio geloven we dat ondernemerscoaching en conceptontwikkeling hand in hand gaan. Door eerst te investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de ondernemer via coaching, wordt een sterke basis gelegd voor verdere groei en innovatie. Deze basis stelt de ondernemer in staat om met vertrouwen en inzicht over te gaan naar conceptontwikkeling. Tijdens de conceptontwikkeling wordt er nog vaak teruggegrepen naar de ondernemerscoaching omdat er tijdens de conceptontwikkeling weer een andere manier van benaderen gebruikt wordt.
Overigens is dit een proces wat vaak vloeiend in elkaar overloopt en niet als twee aparte onderdelen wordt ervaren.
Vind je het nog wat eng om direct te starten met een persoonlijk coachingstraject dan is ook onze “Hoe verdien in klanten” cursus een mooie en prima start voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Praktische Voorbeelden

 • Gebruik van momentum: leer hoe momentum gecreëerd en benut kan worden. Want wanneer is het nou hét moment om iets te ondernemen?
 • Organisatie-identiteit en doelgroep: ontdek wat voor type organisatie je wilt zijn en wie jouw doelgroep is, niet alleen cruciaal voor de bedrijfsvoering en de ontwikkeling van nieuwe conceptideeën, producten en diensten. Maar bijvoorbeeld ook als je al een wat groter bedrijf hebt voor de werving van personeel.
 • Product portfolio: opstellen van een effectief product portfolio (PMC’s), een die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep(en). Maar in het verlengde hiervan het bestuderen van de BCG-matrix; ben je zinvol bezig en waar moet je in investeren?

Voor wie zijn onze diensten?

Onze diensten zijn geschikt voor zowel startende als ervaren ondernemers in de huidverzorgingsbranche. Of je nu een kleine zelfstandige bent of een leidinggevende van een grotere huidverzorgingspraktijk. A Fortio biedt de ondersteuning die nodig is om jouw doelen te bereiken.

Conclusie

Bij A Fortio staat de ondernemer altijd centraal. De diensten op het gebied van ondernemerscoaching en conceptontwikkeling zijn ontworpen om ondernemers te helpen hun volledige potentieel te benutten en hun zakelijke doelen te realiseren. Door te investeren in persoonlijke groei en innovatie, kan jij met je bedrijf naar een volgend niveau worden gebracht. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe A Fortio ook jou kan ondersteunen op de weg naar succes.

Lees vooral ook verder om te ontdekken waarom Natascha zelf de voorkeur geeft aan empowermentor-coaching.

Opzoek naar een ondernemerscoach of conceptontwikkeling?

Winkelwagen