Microneedling

Waarom microneedling aanbieden als huidprofessional of medicus?

Als huidspecialist wil je natuurlijk graag het beste van het beste bieden aan je cliënten. Met microneedling kunnen bij huidproblemen als hyperpigmentatie, rimpels en (acne)littekens verbluffende resultaten worden geboekt. Niet voor niets is deze relatief nieuwe huidbehandelmethode in korte tijd enorm in populariteit gestegen.

Wat is microneedling ofwel medische needling eigenlijk? De behandeling noemen we ook wel Collageen Inductie Therapie omdat de behandeling de collageensynthese van de huid stimuleert. Een needlingapparaat heeft een naaldkop met minuscule naaldjes. Die naaldjes dienen op hoge snelheid uiterst fijne prikjes toe aan de huid. Deze prikjes veroorzaken puntbloedinkjes in de huid waardoor groeifactoren vrijkomen en het huidverbeteringsproces op gang komt. De huid gaat een nieuw netwerk van collageen en elastine vormen. De huid herstelt en vernieuwt zichzelf vanuit de diepte.

Dit proces van herstel en vernieuwing kan fantastische resultaten in huidverbetering opleveren waar je cliënt duurzaam plezier van heeft. Vaak is dan ook medische needling noodzakelijk, dit heeft te maken met de diepte waarop geneedeld wordt. En dat kan alleen als je kiest voor een apparaat dat voldoet aan hoge eisen.

Welke eisen zijn dat dan en hoe weet je of een (micro)needlingdevice aan die eisen voldoet?

Amiea med Exceed: de hoogste standaard in apparatuur voor microneedling

Wat is een goed microneedlingapparaat? Wil je als huidprofessional een optimaal resultaat kunnen bieden voor je cliënt, dan moet je apparaat minimaal aan de volgende eisen voldoen:

 1. Het apparaat moet voldoende slagkracht hebben
 2. De naaldjes van de naaldcartridge moeten allemaal exact even lang zijn, van hoge kwaliteit zijn en op voldoende afstand staan van elkaar
 3. Het apparaat moet zo zijn vormgegeven dat crosscontaminatie niet mogelijk is

Er zijn veel verschillende apparaten voor microneedling op de markt. Sommige daarvan zullen aan een of meer van bovenstaande eisen voldoen. Maar er is slechts een device dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt: de amiea med Exceed van MT Derm.

De amiea med Exceed is medisch gecertificeerd (ISO 13485). Daarnaast is de Exceed ook het enige apparaat met een dubbele goedkeuring door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA), namelijk voor zowel de toepassing bij littekens als bij rimpels. Producent MT Derm doet al 20 jaar onderzoek naar het inbrengen van werkzame stoffen in de huid en is daarmee marktleider op dit gebied. Alle opgebouwde wetenschappelijke kennis en ervaring heeft MT Derm samengebracht in haar medische needling device de “Exceed” van amiea med.

In aanschaf is de Exceed gelijk aan andere apparaten op de markt, maar in kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid overstijgt de Exceed de concurrentie ruimschoots. Met deze apparatuur voorzie jij je huid-/ medischepraktijk van de hoogste standaard in microneedlingapparatuur.

De belangrijkste voordelen van de amiea med Exceed voor microneedling

De amiea med Exceed heeft belangrijke kwaliteitsvoordelen boven andere devices voor microneedling:

 • Altijd voldoende slagkracht en een constant vermogen
 • Een gepatenteerde naaldcartridge van de hoogste kwaliteit
 • Een hygiënische en ergonomische vormgeving

Voldoende slagkracht, constant vermogen

Een microneedlingbehandeling geef je meestal als kuur. De naalddiepte van de amiea med kun je uitzonderlijk nauwkeurig instellen per 0,25 mm van 0,1 tot 1,5 mm, afhankelijk van het huidprobleem dat je wilt aanpakken en het gebied van het gezicht of lichaam dat je behandelt.

Het beste en snelste resultaat behaal je wanneer de diverse kuurbehandelingen telkens precies dezelfde diepte in de huid bereiken. Dat is belangrijk voor een egale behandeling en om ook daadwerkelijk de aanmaak van collageen te stimuleren. Een microneedlingapparaat heeft voldoende en constante slagkracht nodig om de naaldjes bij elke inslag tot de juiste diepte te laten doordringen in de huid.

De amiea med Exceed werkt niet op een batterij, maar op netstroom en het apparaat is voorzien van een krachtige motor. Zo ben je gedurende de behandeling verzekerd van een constant vermogen en dus constante kwaliteit. Daarbij zal het apparaat na verloop van tijd ook niet inboeten aan kracht, zoals bij andere apparaten het geval kan zijn. Zeker als deze werken op een oplaadbare batterij.

Naaldcartridge van hoge kwaliteit

Om telkens de juiste diepte van de huid te bereiken is het van belang dat de naaldjes in de cartridge exact even lang zijn. En dat niet alleen, tussen de naaldjes moet voldoende afstand zitten om het zogeheten fakir-effect te voorkomen.

amiea med exceed medische naaldcartridge
amiea med medische naaldcartridge

De meeste apparaten hebben een naaldcartridge met 11 tot 13 naalden, soms zelfs meer. Dit geeft de huid de kans om tegendruk te bieden waardoor de naaldjes niet echt tot de huid doordringen. Zoals een fakir op zijn spijkerbed kan liggen, zonder dat zijn huid iets overkomt. Vergelijk het met een vuist die tegen de huid duwt versus gespreide vingers die in de huid prikken.

Veel naaldcartridges zijn bovendien van inferieur metaal vervaardigd. Leg je zo’n naaldje onder de microscoop dan zie je vaak kleine weerhaakjes aan de naaldpunt. Het is niet moeilijk om je voor te stellen wat zo’n naald doet met de huid van je cliënt, zeker als deze ook nog eens met onvoldoende slagkracht inslaat in de huid.

De naaldplaat van de amiea med gepatenteerde medische naaldcartridge bestaat uit slechts 6 naaldjes. Lineair geformeerd om overbehandeling te voorkomen. Voor precisiewerk zoals het behandelen van (acne)littekens zijn zelfs one-liners, met maar 1 naaldje, beschikbaar. Door de hoge kwaliteit van de naaldjes beschadigt de huid niet. Daardoor ervaart je cliënt de behandeling ook als minder pijnlijk. De Exceed gaat als een zonnetje over de huid.

Hygiënische vormgeving ter voorkoming van crosscontaminatie

Tijdens een microneedlingbehandeling werk je met een naaldfrequentie van 100 tot 150 hits per seconde. De naaldjes dringen in de huid en komen weer terug. Daarbij is het de bedoeling dat er kleine, puntbloedinkjes ontstaan zodat groeifactoren vrijkomen. Daarnaast werk je altijd met een tussenstof. Een naaldcartridge raakt op den duur dan ook vol met bloed en behandelvloeistof.

Vanzelfsprekend vervang je voor de hygiëne na elke behandeling de naaldcartridge. Maar dat blijkt helaas niet altijd genoeg. Bij veel apparaten kan vloeistof doordringen tot in het handstuk, soms zelfs tot in de motor van het apparaat. Dan bestaat het risico dat deze vloeistoffen er bij een volgende behandeling weer uitlopen. Met als gevolg: crosscontaminatie. Ook al maak je het handstuk schoon en vervang je de cartridge.

Het gepatenteerde veiligheidsmembraan van de amiea med naaldcartridges voorkomt het terugvloeien van vloeistoffen in het handstuk. Deze eigenschap is een belangrijke reden dat de amiea med Exceed als enige microneedlingapparaat voldoet aan de hoogste, medische standaarden (FDA en ISO 13485).

Nog meer voordelen van de amiea med Exceed

De amiea med Exceed is het enige microneedlingapparaat dat 100 procent scoort op de eisen voor een veilig apparaat van optimale kwaliteit met duurzame resultaten. Maar de amiea med Exceed heeft nog meer voordelen:

 • gepatenteerde, kantelbare naaldkop: de naaldplaat past zich perfect aan het huidoppervlak aan zodat de naalddiepte altijd exact gelijk is
 • fluisterstil en ergonomisch handstuk: de Exceed bestaat uit twee delen, het apparaat en een los handstuk. Doordat de motor niet in het handstuk zit, is de pen niet alleen minder zwaar, maar ook fluisterstil. Dit is fijn voor jou als behandelaar, maar zeker voor je cliënt.
 • keuzemogelijkheid voetpedaal: de amiea med Exceed is het enige medisch gecertificeerde apparaat met een keuzemogelijkheid voor een voetpedaal. Handig, want zo heb je beide handen volledig vrij om nauwkeurig te kunnen behandelen
 • gegarandeerde kwaliteit: van research tot productie, MT Derm GmbH houdt de vervaardiging van elke afzonderlijke amiea med Exceed volledig in eigen hand. Zo kunnen zij de hoogste kwaliteit van hun product garanderen.

Wil jij weten of de amiea med Exceed voor jouw praktijk geschikt is? Vraag vrijblijvend een demonstratie aan of neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van deze apparatuur.

Wil jij weten of de amiea med Exceed geschikt is voor jouw bedrijf?

Vraag vrijblijvend een demonstratie aan of neem contact op voor meer informatie.

Nazorg microneedling

Huidverzorgingsproducten voor microneedling

Met huidverzorgingsproducten die onder meer speciaal zijn ontwikkeld voor microneedlingbehandelingen kun jij je cliënten een optimale behandeling bieden. Het zijn net die extraatjes die voor je cliënt het verschil kunnen maken, zoals een goede nazorg. De diverse concentraten en cocktails uit ons assortiment van Chris Farrell en de amiea Vytal’s bevorderen een duurzaam resultaat en verhogen het comfort van je cliënt, zowel tijdens als na de behandeling.

Nazorg microneedling; enkele voorbeelden

Nazorgproducten amiea van MT Derm

 • Masker: Cell Hydration Mask: masker voor directe verzachting van roodheid en zwelling na de microneedling
 • Behandelcocktail: Cell Brightening Cocktail: voor optimale voeding van de huid direct na microneedling, met name bij pigmentatieproblemen
 • Serum: Cell Activation Serum ondersteunt de huid voor een nog snellere en krachtigere huidverbetering.

Meer weten of bestellen? Als cliënt van A Fortio vind je alle nazorgproducten van MT Derm in de A Fortio webshop.

Nazorgproducten van Chris Farrell

nazorg medische microneedling
Collageenspray

Lees hier meer over de huidverzorging van Chris Farrell. Direct bestellen? Als cliënt van A Fortio vind je alle huidverzorgingsproducten van Chris Farrell in de A Fortio webshop.

Microneedling voorbereiding

Maar ook voor een optimale voorbereiding van jouw miconeedling behandeling hebben we nog diverse opties, zodat je nog meer haalt uit jouw medische needling behandeling.

Microneedling en fotobiostimulatie: een ideale combinatie

Fotobiostimulatie is een vorm van lichttherapie met weldadige effecten. Belichting van de huid met fotobiostimulatie brengt direct verlichting en verbetert de algehele huidconditie. De behandelmethode is daarom goed toe te passen in combinatie met andere huidverbeteringsbehandelingen, met name microneedling.

Fotobiostimulatie verzacht pijn waardoor je cliënt de microneedlingbehandeling als minder belastend zal ervaren. Bovendien versterkt fotobiostimulatie de positieve effecten van microneedling. Zo biedt je jouw cliënt zowel een prettige behandelervaring als een prachtig resultaat. En die combinatie kan net het verschil maken.

Lees hier meer over de meerwaarde van fotobiostimulatie.

Winkelwagen
Scroll naar top