Over de oprichtster Natascha Viëster

A Fortio komt van het Latijnse woord a fortiori, wat ‘sterker nog’ betekent. Met A Fortio bied ik coaching, scholing en ondersteuning aan huidprofessionals.

A Fortio biedt jou coaching, scholing en ondersteuning


— 01

Empowerment coaching en consultancy

Hulp vragen? Wel zo professioneel.

Je hoeft het als ondernemer niet alleen te doen,
maar wel zelf en soms kan je daar best wat hulp bij gebruiken.

— 02

Skin Academy

Gespecialiseerde opleiding voor huidprofessionals.

Streef jij ernaar als huidprofessional te excelleren in je vak?

Dan ben jij straks niet zomaar een huidprofessional,
maar een Skin Therapist die het verschil maakt.

Natascha Viëster, oprichtster van A Fortio Consulting & Totaal Kosmetiek

“Als empowermentor van A Fortio is het mijn missie om huidprofessionals te leren hoe ze een trusted advisor van hun cliënten kunnen worden. Hoe ik dat doe? Door in de eerste plaats zélf een trusted advisor voor hen te zijn en me daar met hart en ziel voor in te zetten.

Dat jij bij mij op de eerste plaats komt, dat zeg ik niet zomaar: mijn missie, bedrijfsvisie en persoonlijke levenshouding zijn daarvan doordrongen. Tot diep in mijn poriën, zal ik maar zeggen. Als dat betekent dat ik zelf minder aan jou ‘verdien’, dan is dat zo. Ik geloof oprecht dat een eerlijke, persoonlijke relatie met mijn cliënten veel meer waard is. De samenwerking die uit zo’n relatie voortkomt, zal zich dubbel en dwars terug verdienen. En dat bedoel ik niet per se financieel. Dát is waar ik pas echt blij van word: dat jij als huidprofessional goed in je vel zit en een succes maakt van jouw bedrijf.

Het gaat me aan het hart als ik zie hoe huidprofessionals zich inzetten voor hun cliënten, maar daar zelf bijna aan onderdoor gaan. Omdat ze door hun opleiding onvoldoende zijn voorbereid op een (zelfstandige) carrière als huidspecialist of huidtherapeut. Iets wat jij misschien wel herkent: op de opleiding heb je van alles geleerd over huidproblemen en huidverzorging, maar een eigen huidpraktijk runnen? Dat zat onvoldoende in het programma. En ondertussen zijn de ontwikkelingen en innovaties in de huidverzorgingsbranche bijna niet bij te benen. Hoe moet je als zelfstandig ondernemer en huidprofessional dan een succesvolle praktijk opzetten en gaande houden?

De dringende behoefte aan ondersteuning op zowel zakelijk als vakinhoudelijk gebied die ik zag bij huidprofessionals om mij heen, was voor mij aanleiding om A Fortio Consulting & Totaal Kosmetiek op te richten; een totaalconcept speciaal voor ondernemende huidprofessionals die het beste van het beste ambiëren, voor zichzelf maar vooral voor hun cliënten!

Samen sterker met A Fortio

A Fortio komt van het Latijnse woord a fortiori, wat ‘sterker nog’ betekent. Met A Fortio bied ik coaching, scholing en ondersteuning aan huidprofessionals vanuit de overtuiging dat je samen sterker staat dan alleen.

Als je mij vraagt waarin een echt goede huidprofessional zich onderscheidt, dan zeg ik: gedegen theoretische kennis van de huid, praktische vakkundigheid en de vaardigheid om een gezonde bedrijfsstrategie te voeren. Maar om dat hoge niveau van professionaliteit te bereiken én te behouden, is best veel gevraagd. Zeker van zelfstandig ondernemers.

Wat past daarin het beste bij jou? Hoe wil jij je profileren en positioneren? Hoe richt je je bedrijf zo in dat je je cliënten blij maakt en zelf ook met plezier werkt?  Ik haal graag alles uit de kast om je te helpen antwoord te vinden op die vragen.

Want al ben je zelfstandig ondernemer (zzp’er), je hoeft het werk gelukkig niet allemaal alleen te doen. Vakliteratuur uitpluizen, vergelijkend onderzoek doen naar nieuwe methodieken en apparatuur, de laatste trends volgen, nadenken over bedrijfsstrategie en marketing, kortom, het tweede gezicht dat je ziet in het logo, dat ben ik, dat is A Fortio: jouw persoonlijke klankbord en kennisbank.

A Fortio totaalconcept: een holistische benadering

Ik leef en werk vanuit het bewustzijn dat lichaam en geest één zijn. Verandering of onbalans in het een, is van invloed op het ander. Zo is de huid, als ons grootste orgaan, een directe afspiegeling van onze gezondheid en leefwijze.

Het A Fortio totaalconcept is volledig gestoeld op deze holistische visie. Ook in het ondernemerschap geldt immers dat als een onderdeel van het bedrijf niet wil vlotten, dat zijn weerslag heeft op het algehele succes.

De verbindende kracht van A Fortio

Het A Fortio Intelligent Skin Care ®-concept voor huidprofessionals ontwikkelde ik na een, op het eerste gezicht, nogal uiteenlopende carrière. Naast mijn studie Biochemie en de opleidingen NIMA Marketing en Sales (niveau A & B) ben ik ook geschoold als schoonheidsspecialiste (STIVAS) en systemisch coach en hypnotherapeut.

Daarbij heb ik jarenlange bedrijfseconomische ervaring opgedaan in diverse branches, waaronder de huidverzorging, als eindverantwoordelijke voor klanttevredenheid, omzet en resultaat. Vanuit het bedrijfsleven rolde ik vervolgens het consultancy-vak in.

Waar het leven en mijn loopbaan me ook brengt, ik wil me altijd grondig verdiepen in het hoe, wat en waarom. Terugblikkend op mijn carrière, ontdekte ik dat de rode draad in mijn meanderende loopbaan juist hierin lag: de drang altijd te blijven studeren, onderzoeken, analyseren.

Geneesmiddelenonderzoek, economie en marketing, het verbeteren van de huid en het coachen van mensen – uiteindelijk begint het allemaal bij analyseren. Niet als doel op zichzelf, maar om de verbinding te maken.

Sterker nog

Die drang tot het blijven leren bracht me uiteindelijk terug naar mijn passies – de huid en de psyche van de mens, oftewel het lichaam en de geest. En toen viel het kwartje. Passie, talent, ervaring en kennis kwamen samen in een nog sterker geheel. Zo werd het A Fortio totaalconcept geboren. Mijn talent voor het vinden van oorzaken en leggen van verbanden, is de kracht achter het A Fortio Intelligent Skin Care®-concept.

Ik doe niets liever dan samen met jou onderzoeken waar je tegenaan loopt in je praktijk en welke mogelijkheden en oplossingen er zijn. Opdat jij in je praktijk als huidprofessional dagelijks het verschil voelt.

Sterker nog, met A Fortio ben jij straks de huidprofessional die het verschil maakt!”

Ben jij klaar om, samen met mij, aan de slag te gaan?

  • Wil jij aan de slag om samen het verschil te maken voor jouw cliënten;
  • Ben jij toe aan een verdieping in jouw kennis;
  • Kan jij hulp gebruiken bij het runnen van jouw praktijk.

Winkelwagen