Businessboosters

Businessboosters

Kan jouw onderneming wel een impuls gebruiken? De Businessboosters van A Fortio bieden jou een zakelijke aanpak en bewezen strategieën om jouw bedrijf te versterken.

Niet omdat je het vandaag niet goed doet, maar omdat het morgen beter kan.

Kies een (of meerdere) van de A Fortio Businessboosters en maak van jouw bedrijf een succes:

 • AES-quickscan: een snelle bedrijfsanalyse als basis voor een businessverbetertraject
 • Training Sales & Marketing voor een prikkelende en onderscheidende branding
 • Verkooptraining “Hoe verdien in klanten”: stimuleer jouw klantenwerving en verkoopcijfers
 • A Fortio huidmasterclasses: versterk jouw kennis en vaardigheden als huidprofessional

Of volg een van onze ondernemerstrainingen voor huidprofessionals

 • Training Sales & Marketing voor jouw eigen praktijk
 • Verkooptraining “Hoe verdien ik klanten?” – professioneel adviseren
 • Training ‘Hoe word ik nog succesvoller?’
 • Training on the job: een persoonlijk coachings- en begeleidingstraject in je eigen praktijk

AES-quickscan

De AES-quickscan van A Fortio is een effectieve businessbooster. Wil jij alles uit je bedrijf halen wat erin zit, maar weet je niet precies hoe? Loop jij ergens tegenaan, maar is je niet helemaal duidelijk waar het probleem zit? Dan is de AES quickscan de eerste stap naar het boosten van je bedrijf.

AES staat voor A Fortio Entree Scan. De AES is een snelle bedrijfsanalyse waarmee we de pluspunten en pijnpunten van jouw bedrijf in kaart brengen. Dit helpt je om inzicht te krijgen in je businessmodel en er anders naar te kijken. Je leert om je ideeën voor de toekomst helder te formuleren tot realiseerbare plannen. Zodat je succesvol wordt en blijft – nu en straks.

Met de inzichten van de scan stellen we samen een plan op voor een effectief businessverbetertraject. Het doel van dit verbetertraject is om pijnpunten te transformeren naar krachtige pluspunten en bestaande pluspunten verder te verstevigen. Wanneer we het punt bereikt hebben dat alles in je bedrijf klopt, gaan de verschillende aspecten elkaar ook nog eens versterken. Dan geldt: 1+1=3!

Vraag nu de AES-quickscan aan voor jouw bedrijf!

Training Sales & Marketing

Geen bedrijf zonder klanten. Maar welke klant past bij jouw bedrijf? Waar vind je die klanten en hoe bereik je ze?

In de huidige markt van mondige consumenten en doe-het-zelf-cosmetica, moet jij je als huidprofessional zien te onderscheiden. Je moet jezelf zien neer te zetten als herkenbaar en aantrekkelijk merk (branding). Klanten hebben namelijk een overtuigende reden nodig om bij jou in de stoel te komen liggen in plaats van zelf aan de slag te gaan met maskertjes van de drogist. Die reden krijgen ze wanneer jij iets extra’s biedt: dienstverlening in de vorm van een beleving. Hoe ziet dat er in jouw praktijk uit? En hoe breng je jouw boodschap over aan (potentiële) klanten?

In de training Sales & Marketing helpen we je om deze vragen voor jouw bedrijf te beantwoorden. We ontwikkelen samen een online en offline marketingstrategie die bij je past. Na de training heb je een plan van aanpak in handen voor een succesvolle start of doorontwikkeling van je bedrijf en kun je met volle kracht vooruit met jouw onderneming.

Is de training Sales & Marketing wat je zoekt?

Verkooptraining ‘Hoe verdien ik klanten?’

Bij een succesvolle huidpraktijk, hoort ook een succesvolle strategie voor de verkoop van jouw diensten en/of producten. Loop jij juist tegen dit onderdeel van het ondernemerschap aan? Dan ben je niet de enige. De meeste huidprofessionals smeren graag met goede crèmes, maar het aansmeren van producten of diensten? Dat niet!

En terecht, want je klanten iets aansmeren, is natuurlijk niet iets wat je moet willen. Bij een goede, professionele verkoopstrategie is daarvan ook helemaal geen sprake. Dat ga je leren in de verkooptraining “Hoe verdien in klanten?”

Het eerste belangrijke inzicht zit al in de titel van de training: klanten werf je niet, die verdien je! Wanneer jij je klanten op de juiste manier adviseert, hen eerlijk begeleidt bij een aankoop en een vertrouwensband weet te scheppen – kortom, wanneer jij een trusted advisor bent voor je klanten – dan zijn verkooppraatjes helemaal niet nodig. In de training leer je op de juiste manier adviseren zodat je niet het gevoel hebt je klanten iets aan te smeren.

Start de training “Hoe verdien ik klanten?”

A Fortio huidmasterclasses

Ook vakinhoudelijke cursussen zijn krachtige businessboosters. Blijvend van (meer)waarde te zijn voor je klanten, vraagt om continue investering in je kennis en vaardigheden. Met state of the art-deskundigheid als huidprofessional maak je het verschil voor je klanten. En daarmee ook voor jezelf.

Bij A Fortio Skin Academy kun je diverse vakopleidingen en verdiepende masterclasses volgen om jouw kennis op peil te brengen en te houden.

Ben jij toe aan een verdieping in jouw huidkennis?

Ondernemerstrainingen voor huidprofessionals

Als huidprofessional ben je niet alleen een huidbehandelaar, maar (in de meeste gevallen) ook zelfstandig ondernemer. De meeste huidopleidingen bereiden echter niet of nauwelijks voor op het ondernemerschap. Een groot gemis, want ondernemen in de huidverzorgingsbranche is een vak apart. Daarom biedt A Fortio Skin Academy naast diverse huidopleidingen ook ondernemerstrainingen, speciaal voor de huidprofessional.

A Fortio Skin Academy biedt de volgende ondernemerstrainingen aan:

 1. Training Sales & Marketing voor jouw eigen praktijk
 2. Verkooptraining “Hoe verdien ik klanten?”
 3. Training “Hoe word ik nog succesvoller?”
 4. Training on the job: een persoonlijk coachings- en begeleidingstraject in je eigen praktijk.

Sales & marketing voor jouw eigen praktijk

Vraag jij je af hoe jij je het beste kunt positioneren als onderscheidende ondernemer? Wil jij meer klanten, maar weet je niet welke klanten het beste bij je passen, waar je ze kunt vinden of hoe ze te bereiken? In deze training ontdekken we samen wat voor jouw specifieke praktijk de antwoorden zijn op deze vragen. Na de training heb je een plan van aanpak in handen voor een succesvolle start of doorontwikkeling van je bedrijf en sta je stevig op eigen benen als zelfstandig ondernemer.

Sales & Marketing voor jouw eigen praktijk!

Verkooptraining: Hoe verdien ik klanten?

Klinkt misschien een beetje gek, maar klanten werf je niet, die verdien je! Tenminste, als jij als huidprofessional wel van smeerseltjes houdt, maar niet van aansmeren.

Wanneer jij je klanten op de juiste manier adviseert, hen eerlijk begeleidt bij een aankoop en een vertrouwensband weet te scheppen – kortom, wanneer jij een trusted advisor bent voor je klanten – dan zijn verkooppraatjes helemaal niet nodig.

Hoe word ik die trusted advisor?

Hoe word je een trusted advisor en wat houdt dat precies in? Dat ontdek je allemaal tijdens de 3-daagse verkooptraining “Hoe verdien ik klanten?”. In de training leer je op de juiste manier adviseren zodat je niet het gevoel hebt je klanten iets aan te smeren.

Inhoud 3-daagse verkooptraining “Hoe verdien ik klanten?”:

De verkooptraining is zowel gericht op jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.
Geheel in lijn met de holistische filosofie van A Fortio is de inhoud van de training maatwerk; jouw specifieke situatie en wensen zijn het uitgangspunt.

De training begint dan ook met het ontdekken van jouw persoonlijke, sterke eigenschappen. Deze persoonlijke karaktertrekken zijn namelijk ook in je professionele carrière je kracht.

De twee volgende dagen leer je hoe je jouw sterke kanten kunt inzetten in het verkoopproces en het creëren van commerciële kansen.

1e dag:  wat is jouw persoonlijke kracht?

2e dag:  wat is verkopen?

3e dag:  hoe ga je professioneel om met kansen?

De trainingsdagen worden niet op drie aaneengesloten dagen aangeboden. Tussen de trainingsdagen zitten telkens enkele weken zodat je de opgedane kennis in de praktijk kunt toepassen en uitproberen. Bij een volgende trainingsdag is er dan ruimte voor een evaluatie van je ervaringen in de voorgaande weken.               

Belangrijk om te weten: deze verkooptraining is met nadruk merkonafhankelijk en dus geen producttraining. Ongeacht met welk merk van huidverzorgingsproducten je werkt, biedt deze training jou waardevolle kennis en vaardigheden om het contact met je klanten op een professioneel waardige manier te verzilveren.

Start hier de cursus “Hoe verdien ik klanten?”

Training “Hoe word ik nog succesvoller?”

In deze training ga je aan de slag met de bedrijfseconomische kant van jouw zaak. Je neemt de sterke en minder sterke kanten van je bedrijf onder de loep. Ook jouw eigenschappen als ondernemer ontsnappen niet aan een grondige analyse. Aan de hand van de resultaten train je onder begeleiding in het verbeteren van de minder sterke punten. Je leert anders kijken naar je businessmodel en ontdekt hoe je jouw visie voor je bedrijf kunt verwezenlijken. Zodat jij als huidprofessional succesvol(er) wordt én blijft!

Start hier de cursus “Hoe word ik nog succesvoller?”

Training on the job

Bij A Fortio vinden we het belangrijk dat jij kunt leren en trainen op een manier die bij jou past. In een groepssetting kun je leren van de ervaringen van je medecursisten die eenzelfde problematiek als jij ervaren. Maar vind je dit niet prettig, dan is training on the job een goede keuze. Natascha van A Fortio komt dan bij jou in je eigen werkomgeving voor een individuele begeleiding en training.

Meer weten over ‘Training on the job’? Lees meer informatie over het aanbod van A Fortio in ondernemerscoaching of neem direct contact op met Natascha voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ben jij klaar voor een Training on the job – traject?

Winkelwagen