Basisspecialisatie Intelligent Skin Care


Wat leer je in de Basisspecialisatie Intelligent Skin Care

 • 3-daagse basisspecialisatie
 • Inzicht in het complexe orgaan de huid
 • Voldoende tijd tussentijds om de geleerde theorie in de praktijk te brengen
 • Je leert hoe je een behandelplan opstelt
 • Voor- en nadelen van bepaalde behandelmethodes
 • Het belang van fotobiostimulatie
 • Je maakt kennis met de huidverzorging van Chris Farrell

Basisspecialisatie Intelligent Skin Care ®

Deze basisspecialisatie van A Fortio is de opleiding “Intelligent Skin Care” en is een 3-daagse introductie in en de basis van het A Fortio Intelligent Skin Care®- totaalconcept en je maakt meteen kennis met de huidverzorging van Chris Farrell.
De opleiding is een specialisatie voor gevorderden die al een huidopleiding aan het mbo of hbo hebben afgerond. Toch spreken we van een basis-specialisatie omdat deze opleiding de essentiële basis biedt voor een succesvolle start met het A Fortio Intelligent Skin Care® totaalconcept in jouw praktijk.

De ervaring leert namelijk dat reguliere huidopleidingen in Nederland onvoldoende theoretische kennis onderwijzen om tot optimale resultaten te komen met het totaalconcept en de dermatologische huidverzorging van Chris Farrell. Sterker nog; terwijl de wetenschappelijke kennis over de huid toeneemt, worden huidopleidingen steeds verder uitgekleed en blijkt onderwezen kennis vaak achterhaald.

Leerdoelen basisspecialisatie

De basisspecialisatie Intelligent Skin Care gaat verder waar jouw huidopleiding aan het mbo of hbo ophield. De opleiding vult ontbrekende kennis aan en verdiept bestaande kennis. Je doet verhelderend inzicht op in het complexe orgaan van de huid. Zo leer je hoe jij als huidprofessional bepaalde processen in de huid (de fysiologie) positief kunt beïnvloeden. Zodat je daarna in staat bent om diverse huidproblemen effectief en succesvol te behandelen.

De drie opleidingsdagen worden gegeven 1 op 1 (jij en ik) en ze vinden plaats met telkens een tussenliggende periode van ongeveer een maand. Dit geeft je enerzijds de mogelijkheid om het geleerde direct in je eigen praktijk toe te passen. Anderzijds heb je dan meer tijd om je de nieuwe kennis eigen te maken. Heb je in de tussentijd vragen? Wij staan altijd voor je klaar om je op weg te helpen en te ondersteunen. Aan het begin van de volgende trainingsdag bespreken we jouw praktijkervaringen van de afgelopen maand. Hierdoor heb je na deze drie opleidingsdagen niet alleen jouw theoretische kennis van de huid en van huidverzorging aanzienlijk verrijkt. Maar heb je ook jouw nieuwe vaardigheden geïntegreerd in je dagelijkse praktijk. Met als ultiem doel: jouw specialisatie als trusted advisor.

Je kan maar dat hoeft niet de basisspecialisatie afsluiten met twee kennistoetsen. Bij een succesvolle afronding ontvang je een certificaat en mag je je A Fortio Skin Therapist noemen. Je krijgt een vermelding als zodanig hier op de website.

Waarom een – op – een?

Daar heb ik meerdere redenen voor. Allereerst vind ik het persoonlijke contact belangrijk. Daarnaast heb ik niet alleen te maken met huidprofessionals die net gestart zijn, maar ook met geïnteresseerden die al jaren een praktijk hebben maar op zoek zijn naar een andere aanpak.
Maar ook jullie doelgroep kan nogal variëren, zowel in leeftijd als hulpvraag. En dit zijn allemaal facetten waarmee ik rekening houd in mijn kennisoverdracht. Ik lever zoveel mogelijk maatwerk.
Daarbij wil ik dat jij vrijuit kan spreken over jouw visie en missie zonder dat jouw ‘conculega’s’ (andere deelnemers) hier iets van vinden. Door je volledig vrij te voelen haal jij optimaal rendement uit deze 3 cursusdagen. En het heeft als voordeel dat we meteen kunnen starten wanneer jij wil, we hoeven dan niet te wachten tot de groep vol zit. Want mijn ervaring is dat wanneer iemand enthousiast is dan wil men ook zo snel mogelijk starten, geen tijd te verliezen ;-).

Intelligent Skin Care en Chris Farrell

In de basisspecialisatie leer je alles wat je weten moet om optimaal te werken met de dermatologische huidverzorging van Chris Farrell, zodat je allerlei huidproblemen succesvol kan aanpakken. Ondanks dat is de opleiding voor 85 procent productonafhankelijk. Dus ook als je met andere huidverzorgingsproducten werkt, is deze opleiding van grote toegevoegde waarde.

Kies je ervoor om te gaan werken met de huidverzorging van Chris Farrell. Dan start de samenwerking met A Fortio sowieso met de basisspecialisatie Intelligent Skin Care.

Inhoud basisspecialisatie

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisspecialisatie:

 1. Om te beginnen: verdiepen we je kennis van de anatomie en fysiologie van de huid.
 2. De raakvlakken tussen de dermatologie en de cosmetologie.
 3. We bespreken het wel en wee van siliconen, minerale oliën en diverse andere ingrediënten. Zodat je precies weet wat deze doen en je een weloverwogen keuze kunt maken.
 4. Uitleg over de diverse toepassingsvormen; concentraten, crèmes, maskers. Wat zijn het en wanneer zet je ze in?
 5. De principes van corneotherapie, zodat je een nog beter inzicht krijgt in huidverzorging.
 6. Het belang en de praktijk van een uitgebreid professioneel intakegesprek.
 7. Het uitvoeren van een zorgvuldige huidanalyse.
 8. De basis voor het opstellen van een effectief behandelplan.
 9. De voor- en nadelen van diverse behandelmethodes voor de huid; peelings, dermabrasie, microneedling, fotobiostimulatie
 10. Diverse huidaandoeningen en de behandeling hiervan.
 11. Het belang van fotobiostimulatie en bij welke huidaandoeningen zet je dit succesvol in.
 12. De producten en behandelingen die het beste passen bij de hulpvraag van jouw cliënten en bij jouw bedrijfsfilosofie.
 13. Diverse Spec Sheets en Behandelprotocollen.
 14. Etc. etc..

Om de basisspecialisatie Intelligent Skin Care met succes te kunnen volgen, is een denk- en werkniveau van minimaal mbo-4 sterk aanbevolen.

Na afronding van de basisspecialisatie kun je doorstromen naar de vervolgopleiding Advanced Skin Analysis.

Ben jij toe aan een verdieping in jouw kennis?

 • Ben jij klaar met oppervlakkige symptoombestrijding;
 • Wil jij jouw kennis vergroten en gebruiken om problemen bij de kern aan te pakken;
 • Wil jij een cursus specifiek gericht op jouw dagelijkse praktijk.
Winkelwagen