Over Chris Farrell

Over Chris Farrell

Verschillende huidtypen:
 • Gezonde en normale huid
 • Droge huid
 • Gevoelige huid
 • Vette huid
 • Rokershuid
 • Eczematische huid
Producten van Chris Farrell
 • geen minerale oliën of siliconen
 • zuivere ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit
 • geen harde alcoholen, bepaalde emulgatoren en synthetische toevoegingen
 • ingrediënten die geschikt en effectief zijn voor de meest gevoelige huid (hypo-allergeen)
 • geen ingrediënten die op dieren zijn getest. De gehele productieketen van Chris Farrell is cruelty free.
 • een unieke emulsiebasis met biomimetische werkstoffen.

Chris Farrell: dermatologische huidverzorging op medisch-wetenschappelijke basis

Chris Farrell ontwikkelde haar fysiologische huidconcept in de jaren zestig van de vorige eeuw. Rond dezelfde tijd, maar onafhankelijk van elkaar, zette ook de Amerikaanse dermatoloog Kligman voor het eerst de definities van corneotherapie uiteen. De filosofie en productenlijn van Chris Farrell vertoont treffende overeenkomsten met de baanbrekende wetenschappelijke inzichten uit de corneotherapie. Lees hier meer over wat corneotherapie precies inhoudt.

Ze ontwikkelde haar huidbehandelconcept vanuit de overtuiging dat een complete en diepgaande kennis van ‘de huid’ essentieel is voor een effectieve behandelmethode. Zij staat dan ook voor een huidbehandeling die de nieuwe dermatologische inzichten nauw volgt. En ze zit de wetenschap letterlijk op de huid. De receptuur van de huidverzorgingsproducten wordt dan ook aangepast wanneer nieuwe wetenschappelijke inzichten daartoe aanleiding geven.

Bij de ontwikkeling van huidverbetering staat bij haar werkzaamheid en verdraagzaamheid altijd voorop. Zo zijn de producten geschikt voor alle huidcondities, zelfs de meest gevoelige huid.

Er zijn producten voor elk huidtype en elke huidconditie:

 • Gezonde en normale huid
 • Droge huid
 • Gevoelige huid
 • Vette huid
 • Rokershuid
 • Eczematische huid

Veel huidproblemen kunnen effectief behandeld worden haar huidverbetering waaronder:

 • een schilferige huid (eczeem)
 • couperose
 • een huid met ontstekingen (acne/rosacea)
 • en de allergische huid

Lees hier meer over de huidverbetering van Chris Farrell voor een compleet overzicht van de diverse productlijnen en toepassingsmogelijkheden van Chris Farrell Cosmetics.

Chris Farrell en A Fortio

A Fortio Consulting & Totaal Kosmetiek is al jaren succesvol vertegenwoordiger van Chris Farrell voor zowel de Nederlandse als Belgische markt. Maar A Fortio is veel meer dan leverancier van deze productenlijn.

Haar huidverzorging en fysiologische concept zijn een belangrijk onderdeel van het >A Fortio Intelligent Skin Care®-huidbehandelconcept<. Wanneer jij als huidprofessional ervoor kiest om met de producten van Chris Farrell te werken, biedt A Fortio jou volledige en op maat gemaakte ondersteuning om de huidverzorging en het huidbehandelconcept optimaal te kunnen toepassen in je praktijk.

Jouw samenwerking met A Fortio en Chris Farrell begint bovendien met de Intelligent Skin Care basisspecialisatie. Deze opleiding aan de A Fortio Skin Academy leert je alle specifieke kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan met de producten en het huidbehandelconcept. Lees hier meer over het opleidingsaanbod van A Fortio Skin Academy en de basisspecialisatie.

De ondersteuning van A Fortio bestaat vervolgens uit de volgende diensten waarvan jij altijd gebruik kunt maken:

 • spec sheets en behandelprotocollen
 • 24-uurs helpdesk via Whatsapp en telefoon voor huidadvies tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden
 • vakinhoudelijke trainingen en masterclasses aan de A Fortio Skin Academy
 • ondernemerstrainingen en businessconsultancy, inclusief de mogelijkheid voor begeleiding on the job.

Meer weten over de diverse ondersteuningsmogelijkheden die A Fortio jou kan bieden? Lees hier meer over het A Fortio Intelligent Skin Care®-concept, A Fortio Skin Academy en A Fortio ondernemerscoaching.

Afname en voorraad Chris Farrell producten

A Fortio heeft altijd voorraad aan Chris Farrell-producten in eigen huis, zo kunnen wij snel leveren wanneer jij nieuwe voorraad nodig hebt. Daarbij hanteren we echter geen afnameverplichting of minimale instap-order.

Bij je eerste order adviseert A Fortio je over de keuze voor afzonderlijke producten en benodigde hoeveelheid voorraad. Ook bij volgende orders kun je bij A Fortio altijd terecht voor gericht advies. Zo blijf je niet met oude, ongebruikte producenten zitten en heb je altijd voldoende producten op voorraad om je klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Direct bestellen? Als cliënt van A Fortio kun je direct je order plaatsen via de webshop.

Vragen over de producten of het behandelconcept van Chris Farrell?

Huidverzorging van Chris Farrell

Chris Farrell heeft ruim 50 jaar ervaring in dermatologische huidverzorging. Ze ontwikkelde haar huidproducten met als doel om niet slechts de symptomen van huidproblemen te verzorgen of maskeren, maar de oorzaken van de problemen aan te pakken. Zoals het Latijnse gezegde al stelt: cessante causa, cessat effectus. Wanneer de oorzaak ophoudt, houdt ook het gevolg op.

Huidbehandelconcept Chris Farrell

Haar huidverzorgingsproducten zijn onderdeel van een fysiologisch huidbehandelconcept dat Chris Farrell ontwikkelde naar wetenschappelijk en medisch inzicht. Dit deed ze vanuit de sterke overtuiging dat het niet mogelijk is om een effectieve huidbehandelmethode te ontwikkelen óf toe te passen zonder diepgaande kennis van de huid.

Elke behandeling met de huidverzorging van Chris Farrell start je daarom met een uitgebreide huidanalyse. Alleen met een accurate analyse van de huidconditie is een effectieve behandeling van huidproblemen mogelijk en succesvol.

De zuiverste ingrediënten en een unieke emulsiebasis

De producten van Chris Farrell bevatten uitsluitend zuivere ingrediënten. Met uitzondering van enkele producten waaraan levertraan is toegevoegd is de huidverzorgingslijn van Chris Farrell ook plantaardig en dus vegan. Chris Farrell is bovendien vanaf het begin van haar huidverzorgingslijn pionier in het weren van minerale oliën en siliconen uit haar producten. Daarmee heeft Chris Farrell waarschijnlijk wereldwijd de langste ervaring met minerale-olievrije huidverbetering. Chris Farrell wil namelijk dat haar producten geschikt zijn voor alle huidcondities.

Geen overgevoeligheidsreacties

Daarom past zij geen ingrediënten toe die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken. Naast siliconen en minerale oliën zijn dat:

 • harde alcoholen
 • bepaalde emulgatoren
 • synthetische conserveermiddelen
 • synthetische geur- en kleurstoffen

De productie van Chris Farrell vindt plaats in Duitsland onder streng intern toezicht om de allerhoogste productkwaliteit te kunnen garanderen.

Huidverzorging van Chris Farrell heeft een unieke emulsiebasis

De onderscheidende en effectieve kracht van de Chris Farrell huidverbetering zit ‘m overigens al meteen in de basis. Anders dan andere fabrikanten gebruikt Chris Farrell geen standaard, extern ingekochte emulsiebasis voor haar producten, maar een emulsie van eigen receptuur. Het nadeel van veel andere standaard emulsiebases, een zogeheten body double, is namelijk dat de huid dit medium niet of niet goed accepteert. Werkstoffen komen zo niet in de juiste huidlaag terecht waardoor de producten ook hun beloofde werk niet kunnen doen.

De emulsiebasis van Chris Farrell bevat biomimetische werkstoffen. Dat betekent dat de werkstoffen lichaamseigen (huidanaloge) stoffen imiteren waardoor de huid deze stoffen beter accepteert en opneemt. Zo zorgt de emulsiebasis van Chris Farrell ervoor dat de werkzame ingrediënten op de juiste plek terechtkomen in de huid voor een optimale werking.

Chris Farrell huidverzorgingsproducten bevatten:

 • geen minerale oliën of siliconen
 • zuivere ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit
 • geen harde alcoholen, bepaalde emulgatoren en synthetische toevoegingen
 • ingrediënten die geschikt en effectief zijn voor de meest gevoelige huid (hypo-allergeen)
 • geen ingrediënten die op dieren zijn getest. De gehele productieketen van Chris Farrell is cruelty free.
 • een unieke emulsiebasis met biomimetische werkstoffen.

Testimonials


Deze huidprofessionals zijn jou al voorgegaan:

Naast haar vakkennis is Natascha heel sterk in de communicatie. Wij doen bijna alles per mail, want dat werkt voor mij het prettigst. Ze reageert altijd snel op mijn vragen. De bestellingen lopen nu perfect: Natascha zorgt ervoor dat mijn kast nooit meer leegstaat.”

Sandra de Graaf
Fortisan

Na de training was ik overtuigd, Farrell past niet alleen goed bij mijn persoonlijkheid, maar ook bij mijn toekomstbeeld als huidtherapeut.
Inmiddels werk ik al 5 jaar (2017) met Chris Farrell en de resultaten blijven mij verbazen. Iedere klant die in mijn stoel ligt ervaart hetzelfde, het is anders en het werkt echt!

Laura van der Hooft
Laurora’s

Ze heeft ontzettend veel kennis over gezondheid, huidverzorging, formulering van producten en nog heel veel meer en ze is ook nog eens ontzettend lief en gezellig!
Wanneer ik een vraag stel, reageert ze altijd heel erg snel en uitgebreid.

Ellen Kuijper
Huidpraktijk Skinclusive

Chris Farrell Cosmetics: diverse productlijnen met elk hun eigen specialiteit

Basic Line

De basisproducten van Chris Farrell met huidverzorging voor alle huidtypes en -condities. De meeste huidproblemen, zoals couperose of een onzuivere huid, zijn effectief met deze productlijn te behandelen. Met dit basisassortiment heb je al een zeer uitgebreide huidverzorgingslijn in huis.

The Mineral Therapy / De mineraaltherapie

Een specialistische huidverbeteringslijn die uitermate geschikt is voor de vette, onzuivere huid en rokershuid. Daarnaast is deze lijn aan te raden voor de mannelijke huid, omdat deze huid van nature vaak vetter is. Mannen geven bovendien vaak de voorkeur aan een minder vette crème. Zo is ook acne of de onzuivere tienerhuid perfect te behandelen met deze specialistische huidverbeteringslijn. Daarnaast is deze serie ook geschikt voor de huid die door omstandigheden (bijvoorbeeld groot vochtverlies) met een ernstig mineraaltekort kampt.

Green Line

Een luxe huidverzorgingslijn op basis van liposomaal verwerkte algen en zeewieren die is bedoeld voor de veeleisende huid van de vrouw van rond de 3o jaar. Dit is een leeftijd waarop vaak nog geen duidelijke sporen van veroudering zichtbaar zijn, maar waarop de veroudering onderhuids al wel is gestart.

Elimination Line

Een specialistische huidverzorgingslijn bedoeld voor een huid met een ernstig vet- en vochttekort, maar ook de bijzonder gevoelige huid is hier goed mee geholpen. Bijvoorbeeld bij eczeem of tijdens de menopauze.

Separates Line

Deze specialistische huidverzorging is ontwikkeld voor de oudere en/of futloze huid. Daarmee is de lijn geschikt voor de huid tijdens de menopauze of voor een huid met een anderszins hormonale disbalans (zoals schildklierproblemen). In deze productlijn bevatten enkele producten plantaardige stamcellen.

Neither Nor – lichaamsverzorging en budgetlijn voor de jonge huid

Een complete lichaamsverzorgingslijn met diverse verzorgingsproducten voor een huid met (ernstig) vettekort of vochttekort, maar ook voor de versteviging van het decolletéweefsel en een delicate face- en bodyscrub. Voor de jonge en probleemloze tienerhuid bevat deze huid budgetvriendelijke gezichtsverzorging.

Curapaçao Line

Een luxe hoogwaardige lichaamsverzorgingslijn met natuurlijke oliën en boters voor een perfecte huidverzorging van specifieke problemen. De producten bevatten tropische werkstoffen en aroma’s uit de Braziliaanse regenwouden. Daarmee is deze lijn ook geschikt voor toepassing bij wellness- en ontspanningsbehandelingen.

Sun Protection Line / Zonbescherming

Zonbescherming voor het gezicht en het lichaam. Met zowel UV-a als UV-b bescherming. De zonnecrèmes hebben een beschermingsfactor van SP 15, 25 en 50. Daarnaast bestaat de lijn uit een Sun Tan Booster (bruiningsversneller), Quick Bronzer (bruin zonder zon) en After Sun.

Decorative Line/ Make-up en foundations

Verzorgende make-up met huidverzorgende substantie waaronder compactpoeder, blushers, lippenstift en diverse lipverzorgingsproducten zonder minerale oliën. Ook de foundations bevatten geen minerale oliën en zijn beschikbaar in drie soorten en vele tinten.

De onderscheidende kenmerken van Chris Farrell huidverzorging in het kort:

 • eigen receptuur en zowel ontwikkeling als productie in eigen beheer
 • continue innovatie die de dermatologische dynamiek volgt
 • producten voor zowel professioneel en thuisgebruik
 • zuivere, natuurlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit: geen minerale oliën of synthetische toevoegingen
 • unieke emulsiebasis
 • geschikt voor alle huidcondities, zelfs de meest gevoelige huid.

Meteen bestellen? Als cliënt van A Fortio plaats je direct je order via de A Fortio webshop.

Vragen over de productlijnen van Chris Farrell?

Winkelwagen