Welk hyaluronzuur toepassen

welk hyaluronzuur toepassen huidbehandelconcentraten seristim super

Wanneer kiezen we voor welk hyalurozuur

Voor optimaal resultaat kiezen we voor zo zuiver mogelijk hyaluronzuur én in het juiste percentage.
Ons lichaam produceert van nature hyaluronzuur.

Tot de leeftijd van 20 jaar ontwikkelt deze organische werking van hyaluronic acid zich ideaal! Maar helaas neemt vanaf het 40e levensjaar de natuurlijke productieactiviteit van hyaluronzuur in het lichaam af. Daarom is het tijdens elke levensfase en voor elk huidtype slim om in een extra dosis hyaluronzuur te voorzien. Want dit houdt de huid stralend en stevig.

Besef dat het maar een korte levenscyclus heeft op de huid, met een afbraaksnelheid van 30% tot 50% om de 24 uur. Ja, een razendsnelle omloop dus. De combinatie van de volgende twee factoren:

  1. Hoeveelheid hyaluronzuur, dit is afhankelijk van leeftijd
  2. Omloopsnelheid

Dragen onvermijdelijk bij aan de verandering van de extracellulaire matrix. Deze gaat namelijk tekenen van huidveroudering vertonen. Zoals;

  • Een slappere huid
  • Minder gedefinieerde gelaatstrekken
  • Meer lijntjes en rimpels.

Daarom is er zeker naarmate de jaren verstrijken een extra boost nodig.

Cosmetische producten op basis van hyaluronzuur in de samenstelling van een crème of concentraat. Dit kan een doeltreffende bondgenoot zijn om de hydratatieniveaus hoog te houden. In veel huidverzorging vind je hyaluronzuur in percentages van 0,25 tot 2,5 procent, maar voor noemenswaardige voordelen wil je uitgaan van op zijn minst 1 procent hyaluronzuur in de formule. 1% pure hyaluronzuur is de hoogste concentratie om de vochtwaardes van de huid op peil te houden.

Ook van belang: hyaluronzuur-moleculen zijn doorgaans te groot om in de buitenste huidlagen door te dringen. Kies daarom een product (zoals die van Chris Farrell en de Vytal’s van Amiea) met een variatie aan molecuul-formaten om er alles uit te halen. Want kleinere deeltjes kunnen dieper doordringen in de huid.

Nog een groot voordeel van hyaluronzuur is dat het goed wordt verdragen door alle huidtypes, inclusief de meest gevoelige.

Waarom hyaluronzuur als serum of als moisturizer?

Het mooie aan specifiek een hyaluronzuur concentraat is dat het optreedt als zowel een moisturizer als een rimpelbehandeling. Een huidbehandelconcentraat is zoals de naam al doet vermoeden zeer geconcentreerd, waardoor je veel kunt bereiken met weinig. Je kunt het aanbrengen op de droge delen van de huid, maar smeer het vooral op plekken waar zich fijne lijntjes verzamelen. Van rimpels op het voorhoofd tot rimpels rondom de ogen, zoals kraaienpootjes.

Het is vooral belangrijk dat jouw cliënt deze routine ook thuis vasthoudt, zodat je na een paar jaar terug kan kijken en ziet hoezeer de huid erop vooruit gegaan is met behulp van kwalitatieve hyaluronzuur.
Al heb je geen jaren nodig voor resultaat, meestal zie je na een week gebruik al verschil.
Dep het concentraat over een gereinigde huid en wacht dertig seconden voordat je andere huidverzorgingsproducten aanbrengt. Zo gun je je huid een momentje het concentraat goed te absorberen. 
Wil je meer crème kies dan voor het Hyaluronic Booster ook deze dringt tot diep in de huid door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen