Wat doet hyaluronzuur voor de huid Hyaluronic Filler

Wat doet hyaluronzuur voor de huid

Wat doet hyaluronzuur voor de huid Hyaluronic Filler

Hyaluronzuur komt van nature voor in ons lichaam en het helpt vocht in de huid vast te houden en de natuurlijke huidbarrière op orde te houden.
Het is een zogenaamd glycosaminoglycaan, een molecuul dat met name bestaat uit suikers.
Je komt het over al in het menselijk lichaam tegen, maar het vormt een structureel component van de huid.

Naarmate we ouder worden, zal de hoeveelheid hyaluronzuur dalen waardoor de huid vocht verliest. Terwijl men deze dorstlesser juist goed kan gebruiken. Het is daarom belangrijk om deze voorraad op peil te houden.
Kies wel voor het juiste hyaluronzuur-product of behandeling en breng het op de juiste manier aan. Zo kun je de huid weer tot leven wekken en terugbrengen naar zijn voormalige glorie.
Helaas wordt het voor huidverzorging vaak synthetisch nagebootst, hierdoor is het een stuk minder effectief. Chris Farrell en Amiea leveren zogenaamde ‘native’ varianten.

Wat is hyaluronzuur

Hyaluronzuur, zo noemen wij het nog steeds in cosmeticaland maar eigenlijk heet het Hyaluronan. Het is een zeer effectieve werkstof waarmee we vocht in de huid aantrekken én vasthouden. Het is een van de belangrijkste componenten van de extracellulaire matrix en draagt in belangrijke mate bij aan de celproliferatie en -migratie en is wellicht ook betrokken bij de progressie van sommige tumoren.
Hyaluronzuur is een wetenschappelijk succesvol bevonden ingrediënt. Ook dermatologen zien het als een zeer effectief ingrediënt voor een gelijkmatige en gezonde huid. Want hyaluronzuur heeft ook een krachtige werking. Het maakt zijn reputatie, beschreven in tal van artikelen, absoluut waar.

Laten we eens kijken naar wat getallen rondom hyaluronzuur.
Hyaluronic acid is ertoe in staat om maar liefst velen malen zijn eigen gewicht in water vast te houden. Want één gram hyaluronzuur kan maar liefst zes liter water bevatten! Dit betekent dat het niet alleen veel water ofwel vocht aan de huid toevoegt, maar er ook voor zorgt het vocht als het ware vast te houden in de huid. Is de huid goed gehydrateerd dan ziet deze er strakker en steviger uit.

Wat doet hyaluronzuur voor de huid

Het aanbrengen van een ‘zuur’ (hyaluronzuur) op de huid klinkt misschien wat controversieel, maar dat is het zeker niet want het is geen zuur in de chemische zin.
Nu wordt hyaluronzuur weleens verward met salicylzuur (met een exfoliërende ofwel afschilferende werking op de bovenste huidlaag), maar deze twee ingrediënten kunnen niet verder uit elkaar liggen. Want hyaluronzuur heeft niets van doen met ook maar enige vorm van agressieve afschilfering of peeling. Het is juist een natuurlijke, lichaamseigen stof die wij dus ook zelf aanmaken. We produceren het om de extracellulaire matrix van de huid gezond te houden. Extracellulaire matrix? In de biologie wordt dit ook wel toegelicht als een driedimensionaal netwerkje van extracellulaire macromoleculen, waaronder collageen, enzymen en glycoproteïnen. Dit trio zorgt voor structurele en biochemische ondersteuning aan omringende cellen, waaronder de huidcellen!

Het krachtige bestanddeel hyaluronzuur heeft zulke positieve effecten dat het zeer populair is geworden binnen de cosmetische wereld. Gebruik hyaluronzuur en het effect op de huid is als volgt: een verhoogde stevigheid (van bijvoorbeeld ‘hangende wangen’ met de jaren), opnieuw gedefinieerde elasticiteit, hernieuwd volume. En minder droogtelijntjes :-). Sterk verbeterde hydratatie van de huid.
Wie wil dat nu niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen