Vitin Rich

Vitin Rich

Deze effectieve huidverzorging is ook een van de crèmes van het eerste uur, dus al lang geleden, ontwikkeld door mevrouw Farrell.
En nog steeds in ons assortiment! Waarom? Nou gewoon omdat het een geweldige crème is ;-).
Oké en waarom de Vitin Rich dan hier nu vermeld? Nou omdat het soms weer even goed is om zaken opnieuw onder de aandacht te brengen.

We ontwikkelen vaak in onze dagelijkse praktijk zo onze voorkeuren en die slijten er dan steeds verder in. Zo werk ik zelf met vrijwel alle crèmes maar op de een of andere manier ligt deze Vitin Rich niet zo in mijn voorkeursset? En daar ben ik blijkbaar niet de enige in, want hij wordt ook minder verkocht dan alle andere crèmes. Ten onrechte denk ik als we ons iets verder verdiepen in het werkingsmechanisme.

Het emulsie-type van de Vitin Rich

Vitin Rich is een extreem lichte soft cream van het type mix-emulsie.
Hij is rijk aan natuurlijke vetten en oliën. Trekt direct in de huid zonder te plakken of kleven.

Deze complexe emulsiestructuur maakt dat de Vitin Rich een ideaal ‘moisture’ preparaat is voor het sebostatische huidtype.

Deze huid laat naast een groot vocht tekort ook een vet tekort zien, met niet alleen hevige rode vlekken en ontstekingen maar ook kloofjes.

Waar andere moisturizers falen

Gelukkig heeft de Vitin Rich wel zo haar eigen fans ;-).
We zetten deze prachtige mix-emulsie in als andere vocht inbrengende preparaten niets lijken uit te halen, en de cliënt heeft dringend behoefte aan een goede (nacht) crème.

Bovendien reageert de huid die het meest gebaad is met deze perfect verzorgende Vitin Rich crème meestal direct op de geringste fysicalische of/en fysische invloeden. Zelfs kleine temperatuurswisselingen brengen deze huid direct uit haar evenwicht. Dus ook zeker een optie bij Rosacea.

Jouw cliënt wordt steeds geconfronteerd met een continu veranderend huidbeeld. Ze denkt net het juiste preparaat gevonden te hebben of de huid weert zich er weer tegen en dwingt de ‘geïrriteerde’ client tot opnieuw een ander preparaat. Hierbij denken we ook aan de gevoelige huid.

De gevoelige huid

De vochtarme, vet droge huid vormt vaak voortijdig kraaienpootjes en fronsrimpels.
Het is tevens een perkamentachtige gevaarlijk dunne en uiterst kwetsbare huid. Want zelfs de kleinste verwondingen vragen om een hele lange helingstijd.

Ook een huid die frequent met huidverzorging die fruit- en andere zuren bevat is verzorgd of behandeld wordt zal hier zienderogen van opknappen. Want ook dit is een hele dunne huid, die nog nauwelijks vocht kan vasthouden.


Al deze omstandigheden maakt dat de Vitin Rich ook prima ingezet kan worden bij het gevoelige huidtype! Laat hier vooral de huidconditie leidend zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen