Huidbehandel werkstoffen Concentraat S

Huidbehandel werkstoffen “Concentraat S”

Het voor de huidbehandel werkstoffen “Concentraat S” is een olieachtig concentraat en is bedoeld voor de gevoelige huid.

Ik wil het graag weer eens even onder de aandacht brengen omdat ik constateer dat dit effectieve werkstoffen concentraat en beetje aan onze aandacht ontsnapt. En dat is heel jammer want het werkt verzachtend, verkoelend en ontstekingsremmend. En is ook geschikt voor kinderen.

Cliënten met een gevoelige huid, een huidtype wat overigens vandaag de dag zeer veelvuldig voorkomt kan hier fantastisch mee ondersteund worden. Maar ook wanneer er sprake is van tijdelijke problemen zijn die prima te behandelen met dit Concentraat S

Deze gevoelige huid kenmerkt zich door een ernstig vettekort, waardoor ook vocht zich moeilijk laat binden. Dit veroorzaakt allerhande huidproblemen. Roodheden, branden en uiteindelijk ontstekingen.

En wanneer de huidbarriere kapot gaat verdraagt deze huid steeds minder goed vet in de vorm van een crème! De huid gaat branden en voelt vaak schrijnend aan. Hiervoor is dus dit huidbehandel concentraat uitermate geschikt.

Allemaal werkzame ingrediënten die de huid in diverse opzichten verzachten. Zie onderstaand wanneer we dit effectief kunnen inzetten.

Concentraat S wordt aanbevolen bij

 • Een ontstoken huid
 • Het jeuken van de huid
 • Zwellingen en brandende huiddelen
 • Roodheid van de huid
 • Zonneallergie
 • Insectenbeten
 • Psoriasis, ichthtyosis
 • Eczeem
 • Verbrandingen; het allerbeste is het dan een combinatie te maken van het Concentraat RT & Concentraat S
 • Prurigo (nodularis);  dit is een huidaandoening met hevig jeukende bulten meestal op de armen en benen

Ik heb meerdere cliënten in mijn praktijk die een bijzonder gevoelige huid hebben en dus zowel de Phytamille of de minder vette Santel Cream gebruiken. Deze laatste is een speciale en complexe “mixed emulsie”. Chris Farrell heeft dit zo ontwikkeld omdat dit type emulsies aangenamer zijn voor een bijzonder gevoelige huid. Het vindt dus ook veel zijn toepassing bij Rosacea.

Maar als het nu ’s winters koud is en men op de fiets moet, zeker met een gure wind, dan wil men graag nog meer vet ;-). En dan kan het een oplossing zijn om dit werkstoffen concentraat druppelsgewijs toe te voegen aan de dagelijkse huidverzorging. Zo kan men thuis ook tijdelijk de huidverzorging aanpassen aan de (klimaat) omstandigheden.

Nuttige tips

 • Het is aan te raden om het concentraat te mengen met het Phyto-Oil Mask als het concentraat te snel intrekt
 • Maar dus ook het concentraat mengen met de dagelijkse huidverzorging geeft een optimaal resultaat bij een droge en schilferige huid
 • Bij psoriasis, eczemen, ichthyosis kan het concentraat verwarmd worden tot 45 graden, dit is lauwwarm, bedenk dat de lichaamstemperatuur rond de 37 graden is. Door deze verwarming zal het sneller in de (verdikte) huid worden opgenomen

Kliniek / Instituut

 • Voor langdurige therapie wordt het concentraat verwarmd in een verbandwindsel en op benodigde huidplaatsen aangebracht. De Inwerktijd is dan 20 tot 30 minuten of de gehele nacht.

Wil jij als huidprofessional graag meer weten neem dan contact met ons op, want we helpen je graag verder.

Of stel je vraag hier beneden. Ook altijd leuk als jij jouw ervaringen met ons wilt delen doe dat dan alsjeblieft ook hieronder . . . . . .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen