Ingrediënten

Waarom zeealgen in huidverzorging

Waarom zeealgen in huidverzorging Zeealgen voor een gezonde en vitale huid Aan zeealgen, -water en -wieren wordt al eeuwen een helende werking toegekend. Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze ingrediënten uit de zee meer doen voor onze huid dan alleen maar hydrateren. De termen algen en ziewieren worden vaak door elkaar gebruikt. Het …

Waarom zeealgen in huidverzorging Lees verder »

Cetyl alcohol

Cetyl alcohol – INCI We kennen harde en zachte alcoholen. Harde alcoholen willen we het liefst zoveel mogelijk vermijden in huidverzorging omdat deze de huid behoorlijk kunnen belasten. Maar wat is dan cetyl alcohol, een ingrediënt dat we in huidverzorging tegen komen. Cetylalcohol is huidvriendelijk, met haar hydraterende, verzorgende en verzachtende eigenschappen.Deze zachte alcohol droogt …

Cetyl alcohol Lees verder »

Hydroxyzuren in huidverzorging

Hydroxyzuren in huidverzorging Te beginnen met AHA wat staat voor Alfa Hydroxy Acid (Nederlands: Alfa Hydroxyzuren). Dit is een verzamelnaam voor organische, in water oplosbare zuren met een exfoliërende werking. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat de bovenste laag (dode) huidcellen eenvoudig loslaat. Onderstaand een lijstje met diverse hydroxyzuren Alfazuren Bètazuren Beta hydroxyzuur ofwel afgekort …

Hydroxyzuren in huidverzorging Lees verder »

Allergeniciteit (allergiepotentieel)

Allergeniciteit Allergeniciteit zegt iets over het allergiepotentieel van een werkstof. Dit is hun vermogen (potentie) om een contactallergie te veroorzaken.Alle stoffen, zowel natuurlijke als synthetische, en dus ook alle ingrediënten die in huidverzorging worden gebruikt hebben een allergiepotentieel. En dat is zeker niet voor alle stoffen hetzelfde. Huideigen stoffen Enkel huideigen stoffen, dus stoffen die …

Allergeniciteit (allergiepotentieel) Lees verder »

Propyleenglycol

Propyleengycol (PG) wordt heel vaak in cosmetische producten gebruikt Propyleenglycol is een zeer werkzaam ingrediënt dat in lichte mate de huidvochtigheid verhoogt en andere werkstoffen helpt de huid binnen te dringen. Helaas zijn er heel wat cosmetica-websites die oproepen om dit ingrediënt te vermijden waarbij er allerlei argumenten ter tafel komen om de huidprofessional en de …

Propyleenglycol Lees verder »

Retinylpalmitaat

Retinylpalmitaat Retinylpalmitaat behoort tot de beroemde groep anti-ageing ingrediënten van retinoïden. Het is behoorlijk berucht door het veroorzaken van nogal wat misverstanden. Dat laatste doordat men deze ester vaak aanprijst als een equivalent van retinol (vitamine A).Pro-Retinol A is zelfs een door de cosmetische industrie verzonnen naam voor retinylpalmitaat, waarmee men bewust de indruk tracht te …

Retinylpalmitaat Lees verder »

Tocoferylacetaat

Tocoferylacetaat – ‘Vitamine E’ Vitamine E bestaat uit acht verschillende stoffen: vier tocoferolen en vier tocotriënolen, waarvan α-tocoferol het belangrijkste is voor de mens. α-Tocoferol heeft sterke anti-oxidatieve en anti-inflammatoire eigenschappen en bezit – net zoals bijvoorbeeld vitamine C – het vermogen om de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering als gevolg van UV-straling. α-Tocoferol stopt lipide-peroxidatie – de voortdurende afbraak …

Tocoferylacetaat Lees verder »

Welk hyaluronzuur toepassen

Wanneer kiezen we voor welk hyalurozuur Voor optimaal resultaat kiezen we voor zo zuiver mogelijk hyaluronzuur én in het juiste percentage. Ons lichaam produceert van nature hyaluronzuur. Tot de leeftijd van 20 jaar ontwikkelt deze organische werking van hyaluronic acid zich ideaal! Maar helaas neemt vanaf het 40e levensjaar de natuurlijke productieactiviteit van hyaluronzuur in het …

Welk hyaluronzuur toepassen Lees verder »

Winkelwagen