Waarom zeealgen in huidverzorging

zeealgen oceanische algen peeling

Waarom zeealgen in huidverzorging

Zeealgen voor een gezonde en vitale huid

Aan zeealgen, -water en -wieren wordt al eeuwen een helende werking toegekend. Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze ingrediënten uit de zee meer doen voor onze huid dan alleen maar hydrateren.

De termen algen en ziewieren worden vaak door elkaar gebruikt. Het zijn beiden plantaardige organismen uit de zee. Algen die groter worden en meer cellen hebben noemen we zeewieren. Zeewieren lijken op planten, omdat ze bladeren, wortels en stengels hebben.

Algen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en bevatten krachtige antioxidanten.
Daarnaast bevatten ze diverse mineralen zoals onder andere; jodium, calcium, ijzer, natrium en aminozuren. Maar ook vitaminen, sporenelementen en plantaardige eiwitten. Al deze ingrediënten hebben we nodig om niet alleen ons lichaam maar ook onze huid optimaal gezond te houden.

Dit is ook de reden dat Chris Farrell hier een speciale productlijn voor heeft ontwikkeld namelijk de Mineral Therapy. Omdat we weten dat bepaalde huidtypen, huidcondities en huidaandoeningen specifiek vragen om deze ingrediënten. Jij als Chris Farrell specialiseerde huidprofessional kan jouw cliënt hierin optimaal adviseren.

Werkingsmechanismen van de diverse zeealgen, -wieren en plankton

  • Hydrateert en maakt de huid zijde zacht
  • Reinigend: celreiniger, verwijdert vrije radicalen
  • Stimuleert de celactiviteit
  • Verbetert de stofwisseling
  • Herstelt: o.a. na blootstelling aan UV-licht
  • Activeert het celmetabolisme
  • Kalmeert
  • Antioxidant; vangt vrije radicalen
  • Anti-ageing

Chlorrela (groene alg)

Chlorella voor velen van ons wel bekend is bijvoorbeeld een eencellige groene alg behorend tot de groenwieren. Chlorella, wordt veel ingezet als voedingssupplement, het bevordert de opbouw en bescherming van collageen en stimuleert de aanmaak van T-cellen in het bloed. Beschermt tegen de beschadiging van collageen en elastine. Twee belangrijke eiwitvezels in de huid die ervoor zorgen dat de huid stevig en elastisch blijft.

Anti-Ageing effect

Want het is niet alleen wetenschappelijk bewezen dat bepaalde soorten algen onze huid gezond houden, maar ook dat zij helpen bij de behandeling van huidproblemen. Hun krachtige antioxidatieve eigenschappen (bruine algen) helpen bij het voorkomen van rimpels en andere tekenen van (voortijdige) huidveroudering. Maar andere algensoorten ontgiften weer krachtig of helpen bijvoorbeeld bij de hydratatie van de huid, maar hebben ook verstevigende eigenschappen.

Vandaar dat Chris Farrell naast diverse huidverzorgingsproducten uit de Mineral Therapy ook een krachtige algen peeling (enzymatische peeling) “Oceanische Algenpeeling” heeft voor in de huidtherapeutische praktijk. Waarvan ook een minder krachtige variant beschikbaar is voor thuisgebruik namelijk de “Thalasso Algae Peeling“.

Oceanic Breeze – Algen Serum Spray – Zeealgen in huidverzorging

Deze Oceanic Breeze (P) – Algen Serum Spray is de nieuwste telg in ons productassortiment niet een crème in een potje maar een handige en fantastische huidverzorgingspray. Met werkzame ingrediënten die voor een krachtige hydratatie van de huid zorgen met een sterk anti-ageing effect. Voor meer informatie zie hiervoor de productomschrijving bij het product.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen