Medische needling: een wondermiddel, maar wees realistisch

Medische needling kan wonderbaarlijke verbetering van de huid opleveren. Huidproblemen zoals acne, rimpels of hyperpigmentatie vervagen, verzachten of verdwijnen zelfs helemaal. Medische needling geeft de huid een verjongingskuur doordat het de collageensynthese in de huid stimuleert en optimaliseert. Met een zichtbaar frissere uitstraling van de huid als resultaat. 

Deze resultaten zijn duurzaam; de positieve effecten van een microneedlingbehandeling blijven zichtbaar, ook vele jaren later. Wat echter niet wil zeggen dat deze effecten na verloop van tijd in dezelfde mate zichtbaar zijn als vlak na de behandeling. Daarvoor is onderhoud nodig. 

Ook het eindresultaat dat behaald kan worden en het aantal behandelingen dat daarvoor nodig is, verschilt per huid. De conditie van de huid is daarbij voor een groot deel bepalend. De huidconditie hangt van verschillende factoren af, zoals:

  • gezondheid
  • hormoonhuishouding
  • voeding
  • stress
  • luchtkwaliteit
  • huidverzorging

Bij een cliënt met een rokershuid en een stressvol bestaan die nooit veel gedaan heeft aan huidverzorging, mag je niet dezelfde resultaten verwachten van een microneedlingkuur als bij een cliënt met een gezonde leefstijl die al vaker een microneedling- of andere huidverbeterende behandeling heeft ondergaan.

In beide gevallen zijn indrukwekkende verbeteringen mogelijk, maar bij eerstgenoemde cliënt zullen daarvoor meer behandelingen en meer nazorg nodig zijn. En dan alleen als jij als huidprofessional de (medische) huidkennis in huis hebt om maatwerk te leveren. Het vergt kennis om te weten of de huid van jouw cliënt in aanmerking komt voor een microneedling-behandeling, welke voor- en nazorg daarbij van belang is en hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Ook het gebruik van hoogwaardig, medisch-gecertificeerde needlingapparatuur is noodzakelijk. 

A Fortio biedt jou een heel veel kennis over microneedling, meer weten? Lees dan onze pagina over ‘Microneedling in de (para)medische praktijk‘.

Natascha

Meer weten over microneedling

  • Wil jij meer informatie over microneedling?
  • Advies van een expert?
  • Een demonstratie van het beste medische microneedling apparatuur?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen