In the spotlights Youth Agrum een krachtige Anti-Ageing

Youth Agrum

In the spotlights

Youth Agrum een krachtige Anti-Ageing

Chris Farrell biedt zó véél mooie producten zodat wij als huidprofessional ieder huidtype met zijn of haar aandachtspunten kunnen verzorgen of verbeteren. Dat het me daarom een goed idee leek om met enige regelmaat een product in the spotlights te zitten. De keuze is namelijk reuze ;-), zo veel dat onze huidprofessionals het soms ook niet allemaal op hun netvlies hebben staan. Dat kan ook eigenlijk niet.
Daarnaast bouwen we als huidprofessional ook allemaal zo onze eigen routines op ;-). Maar ook wij worden met enige regelmaat door de omstandigheden gedwongen om buiten de lijntjes te kleuren. Dus goed om de zaken zo af en toe eens opnieuw even onder de loep te nemen.
Ook voor onze ‘nieuwkomers’ een goede zaak denk ik.

Voor deze keer heb ik gekozen voor onze Youth Agrum

Onze Youth Agrum is een mooi huidverbeteringproduct uit onze Elimination Line. Misschien zelfs wel een ‘specialiteit’. Deze “Elimination Line” is ontwikkeld voor de zeer gevoelige huid.
Met een huidconditie waar sprake is van een probleem met sebum (vet) en de hydratatie.

We komen dit tegen bij 2 huidtypes:

 1. De gevoelige huid; zij die last hebben van een slechte desquamatie. Zij die vaak ook neigen naar eczeem en dergelijke.
 2. Vette huid; en dan vooral cliënten met acne.

Maar ook dames in de (pre)menopauze, de dan hormonale disbalans zorgt voor allerlei aandachtspunten en soms zelfs huidproblemen.

De Chris Farrell huidprofessional én specialist weet dat voor een juist afschilferingsproces de hydratatie en de pH-waarde van de huid cruciaal zijn. Maar zij weet ook dat mensen met een tekort aan vet in hun huid ook altijd een probleem hebben met het vochtgehalte.

Wat kan de Youth Agrum hierin betekenen

Huidveroudering; voortijdig of in overeenstemming met de fysieke leeftijd, kondigt zich altijd aan met vochtverlies, dit is eigenlijk wel algemeen bekend. Maar veel minder bekend is het feit dat ook overgevoeligheden van de huid zoals; onverdraaglijkheden, irritaties, branden etc. hand in hand gaan met een ernstig vochtverlies. Maar we weten ook dat vochtverlies bij een seborrhoïsche huid kan voorkomen.

Als we de huid willen ondersteunen in haar taken en zo de huidveroudering willen afremmen dan is het belangrijk om het transepidermale vochtverlies (TEWL) van de huid voortijdig te remmen en haar barrière functie te sterken.

Tot dusver hadden we de traditionele behandeling met AHA’s binnen het cosmetische bereik, bij Farrell zijn wij daar sowieso niet zo’n voorstander van. Want de mogelijke bijwerkingen – op termijn – zijn onoverzichtelijk, zoals extreem lage pH-waardes, het peeling-effect en de daarmee verbonden de vaak verwoestende irritaties.

Feit is dat men met doelgericht ingesloten werkstoffen (liposomen) het vochtgehalte van de huid kan stabiliseren of verhogen zonder etsende irritaties. Doorslaggevend daarbij is naast de keuze van de werkstoffen de ‘kunst’ van de emulsietechniek, zoals toegepast in het fysiologische behandelconcept van Chris Farrell.

Zowel de hydratatiegraad als het lipidengehalte van de epidermis (stratum corneum tot stratum basale) zijn factoren die het weerstandsvermogen hiervan bepalen.

Met een huid die in takt is bedoelen we dat deze gesloten, elastisch en soepel is. Want kloven en barsten in een broze huid en een droge hoornlaag leiden tot het mogelijk binnendringen van lichaamsvreemde stoffen. Wat leidt tot irritatie en huidonzuiverheden.

De elasticiteit van de huid hangt vooral af van het vochtgehalte net als het vet- en zoutgehalte (mineralen). Alleen wanneer dit optimaal is kunnen ook de diepere huidlagen hun functies en regeneratiemechanismen goed vervullen.

Hoe herkennen we een gezonde huid

Een vitale en in takte huid laat een uitstekend vochtgehalte zien.
Dit maakt de huid glad, soepel en geeft een jeugdig en fris aanzien. Dit kan bereikt worden wanneer het natuurlijke regeneratievermogen van de hoornlaag bewaakt of indien nodig hersteld wordt. Daarnaast dienen de barrière eigenschappen goed in stand gehouden of verbeterd te worden.
Deze barrière krijgt een serieuze betekenis als we de in takte jeugdige huid vergelijken met de droge en atrofische huid.

De huidbarrière heeft een hele speciale, uiterst gewichtige taak:

Zij geeft de huid een effectief beschermingsschild tegen ongewenste inwerkingen van buitenaf. Helaas worden op de huid veelvuldig afsluitende preparaten gebruikt met toevoegingen zoals bijvoorbeeld; minerale oliën, vaseline of siliconen.
Daarom starten we bij onze aanpak vaak met het ‘rust geven’ van de huid en dat kan best enige tijd in beslag nemen. De duur hiervan is afhankelijk van de huidconditie van jouw cliënt bij binnenkomst. Zeker als we te maken hebben met de ‘mineraal (olie) gestoorde’ huid.

Onze huid is een uiterst gevoelig orgaan, zij registreert bijvoorbeeld thermische indrukken en regelt de warmtehuishouding. Ze is een uiterst belangrijk zintuig. En dat realiseren we ons, met het toenemen van de kennis, gelukkig steeds meer.

Youth Agrum was destijds een noviteit binnen de vocht donerende preparaten. Inmiddels weten we door vele jaren toepassing dat het veilig en effectief is. De basis van de effectieve receptuur is dat Youth Agrum niet alleen langdurig kan worden toegepast maar ook als combinatiepreparaat en geschikt is voor elk huidtype. De start hiervan vraagt wel om enige begeleiding van de huidprofessional.

De belangrijkste werk- en inhoudstoffen van Youth Agrum:

 • Zouten van appelzuur
 • Actieve Moisturizer
 • GAMMA-Linolzuur uit platenolie concentraten
 • Niet verzeepbare plantenolie concentraten
 • Extract van Johannesbroodgom
 • Macadamianoten olie

Effectieve werkstoffen in de Youth Agrum

Zouten van appelzuur in liposomen. Door dit dragersyteem is het Chris Farrell gelukt om voor de huid goed verdraagbare zouten van de Alphahydroxycarbonzuren in de huid te brengen.

De actieve Moisturizer wordt ook uit appelzuur gewonnen en dient als emolliënt en verhindert een plakkerig huidgevoel. Door zijn samenstelling is het perfect te verdelen en ook meteen een werkstof met niet alleen een anti-ageing werking, maar ook een uitstekende anti acne werking.

Oleum Macadamia staat bekent om de eigenschap essentiële oliën snel door de huid op te laten nemen. Als olie is zij uniek door haar samenstelling die het natuurlijke huidsebum zeer dicht benadert. Door het hoge aandeel ontstekingsremmende werkstoffen is de olie heilzaam voor een geïrriteerde en ontstoken huid.
Ze is zéér zacht, hydraterend en niet vettend dus zo vormt zij een ideale bescherming en verzorging voor de droge, slecht gehydrateerde en ruwe huid.
Het behoort tot de niet drogende oliën, is beschermend en celregenererend en heeft bovendien een lichte natuurlijke zonbeschermingsfactor van 3 á 4.

Wanneer kiezen we voor de Youth Agrum in de praktijk & thuis?

 1. De door tijd & licht atrofische huid, verouderde huid
 2. Vochtarme huid
 3. Zonbeschadigde huid
 4. Huid met grove poriën (vette en/of acne huid)
 5. Rokershuid
 6. Plaatselijke rimpel vorming
 7. Probleemhuid tijdens de (pre) menopauze, afhankelijk van de aandachtspunten

In de huidtherapeutische praktijk adviseren we om het te combineren met ons Modellage Gaas (collageen vliesmasker).
En natuurlijk is Youth Agrum ook beschikbaar voor jouw cliënt om jouw praktijkbehandelingen thuis optimaal te ondersteunen.

Ontdek de kracht van Chris Farrell Huidverzorging: Wordt een Expert!

Informeer nu naar het uitgebreide ‘spec sheet’ voor gedetailleerde informatie en toepassingsadviezen.
Ontdek hoe je een ’trusted advisor’ van Chris Farrell kunt worden.
Informeer vandaag naar de mogelijkheden en laat je interesse prikkelen!

Natascha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen