In the Spotlights Oogcremes – oogverzorging

oogcrèmes oogverzorging oogcremes

In the Spotlights

Oogcremes – oogverzorging

Deze keer in de spotslight niet een specifiek product maar nu eens een productgroep. Dat komt omdat ik nogal eens de vraag krijg is dat nu echt wel nodig een aparte oogcrème?” Misschien verstandig om eerst even naar onze gezichtshuid te kijken voordat we deze vraag beantwoorden.

De gezichtshuid

We kennen diverse huidtypes en afhankelijk van welk huidtype iemand heeft is diegenen al dan niet gevoelig voor bepaalde aandachtspunten of zelfs huidproblemen.
Ons huidtype is genetische bepaald en verandert niet gedurende ons leven integenstelling tot onze huidconditie. Deze laatste hebben we daardoor voor een groot deel zelf in de hand.

In ons gezicht lopen diverse type spieren, zenuwen en een uitgebreid bloedvaten- en lymfestelsel.
Ook weer afhankelijk van ons huidtype, maar ook van onze huidverzorging, is onze huid in een bepaalde mate verdraagzaam.
Daar komt bij dat onze huid niet over ons hele gezicht hetzelfde is, de huid onder onze ogen is namelijk veel kwetsbaarder. En daarom bestaan er dus speciale oogcremes. Want hoewel je eigenlijk alle huidverzorging (dag- en nachtcremes) van Chris Farrell onder je ogen kan smeren kan het toch een goede keuze zijn om voor een speciale oogcreme te kiezen.

Oogverzorging

De eerste tekenen van huidveroudering zijn eigenlijk altijd de kraaienpootjes rond onze ogen. En nee dit zijn nog niet ‘echte’ rimpels. Hoewel het aandeel collageen in onze huid al wel afneemt vanaf ons 25ste leversjaar zijn deze ‘kraaienpootjes’ de eerste tekenen van een vochttekort, dus een hydratatie probleem. En dit aandachtspunt dienen we dan ook met vocht te bestrijden.

Waarom een aparte oogcrème?

Zoals ik je al vertelde is de huid onder onze ogen kwetsbaarder, hij is dunner. Deze huid is, mede afhankelijk van onze leefstijl, niet altijd even goed in staat om alle werkstoffen die we hem aanbieden te verwerken. Dit kan leiden tot wallen en verkleuringen.
Hoewel ik het idee heb dat mensen denken dat oogcremes iets extra’s doen voor onze huid is het eerder andersom, zij doet iets ‘minder’. De basisemulsie is minder ‘heftig’.

En een oogcrème voor de jongere cliënt zal meer op het vocht tekort werken dan een oogcrème voor de oudere cliënt die ook meer aan huidversteviging doet.

Wanneer adviseer jij jouw cliënt een oogverzorging

Het kan zijn dat men een bepaald probleem wil aanpakken.
Zoals bijvoorbeeld wallendonkere kringen of kraaienpootjes.

Zoals gezegd is de huid onder de ogen dunner dan de rest van het gezicht, dus kwetsbaarder en gevoeliger.
Waardoor werkstoffen daar ook beter worden opgenomen door de huid. Wat kan leiden tot overgevoeligheden als het niet een product is wat goed is afgestemd op de huidconditie van jouw cliënt.
Laat de oogcrème op de boven- en onderoogleden aanbrengen maar nooit té dicht op de wimperrand, omdat dit dan in het oog kan komen en zeker bij lenzendragers voor een vervelende waas kan zorgen.

Anderszijds omdat de huid hier kwetsbaarder is zal de huid rond de ogen ook eerder verouderen

En in dat opzicht is het zeker verstandig om vanaf het dertigste levensjaar een afgestemd oogproduct te adviseren.
Maar ook voldoende water te drinken en een zonnebril te dragen om de ogen en de huid rond de ogen tegen de zon te beschermen.
Zodat men zich wapent tegen een voortijdige veroudering.

Laat je cliënt geen oogreiniging met minerale oliën gebruiken om oogmake-up te verwijderen

Vaak denkt men: Oh dat is makkelijk en ‘goedkoop’ ik gebruik wel babyolie. Want uiteindelijk bevatten ze toch eigenlijk allemaal minerale oliën!

Dit type olie lost niet goed op en heeft de neiging om in de loop van de jaren op te hopen achter het oog. Je snapt dat dit hele nare gevolgen kan hebben. Ernstige oogontstekingen zijn hierdoor niet zeldzaam.
Onze Phyto Oil Cleanser is een prima en veilig alternatief, naast een gewone cleanser (Soft of Deep) die ook in staat is om oogmake-up snel en makkelijk te verwijderen.

Oogverzorging voor de nacht

Het is niet verstandig om voor het slapen gaan sterke ‘vochtinbrengers’ rond uw ogen te smeren.
Men loopt het risico om met wallen onder de ogen wakker te worden. Dat komt omdat men gedurende de nacht ligt, waardoor het lymfesysteem vertraagt en de afvoer van vocht vermindert. Met als risico ongewenste vochtophoping, zeker wanneer het lymfesysteem, door omstandigheden, al onder druk staat.
Oogcrèmes voor de nacht zullen ook eerder wat vettige crèmes zijn met ingrediënten die andere problemen aanpakken dan een vochttekort.

Oogverzorging voor overdag

Deze heeft men het liefst niet tè vet. Want dit geeft problemen van de waterproof mascara en andere oogmake-up. Deze houdt dan minder.
Voor overdag willen we vaak een directe mooimaker, iets van de lijntjes opvult, wallen vermindert, vocht aanlevert etc.
Denk daarom ook eens aan het Eyelid Firmer Concentraat van Chris Farrell.
Dit kan men alleen gebruiken of onder de dagelijkse huidverzorging, maar het is ook mengbaar met de oogverzorging.

A Fortio Fotobiostimulatie®

Fotobiostimulatie is een specifieke vorm belichtingstherapie die perfect toe te passen is in een oogbehandeling. Rustgevend, vermindert roodheden en rimpeltjes.

Wij bieden de huidprofessional diverse oogcremes zowel voor thuis als in de praktijk

Dit is omdat we kijken naar de conditie van de huid bij onze aanpak. En in dit geval kijken we naar de conditie van de huid rondom de ogen.
Sommige cliënten zijn gevoelig voor de vorming van vocht (wallen) anderen neigen soms weer meer naar donkere kringen. En weer anderen ervaren huidverslapping rondom de ogen. Natuurlijk is een aantal zaken leeftijds gerelateerd, maar dat hoeft niet. Want een jonge dame die aan hooikoorts lijdt zal zeker ook last hebben van (vocht)wallen.

Daarom vind je bij ons voor elk wat wils. Afhankelijk van huidtype en huidconditie en een al dan niet gepigmenteerde huid.
Laten we eens samen kijken wat wij je te bieden hebben:

Wil jij als huidprofessional ook voor jouw cliënt die betoverende oogopslag verzorgen kies dan voor een van bovenstaande opties. Mocht je vragen hebben of behoefte aan verdere uitleg, we helpen je graag verder . . . .

Natascha

Ontdek de kracht van Chris Farrell Huidverzorging: Wordt een Expert!

Als experts in huidverzorging begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste producten aan te bevelen aan jouw cliënten.
Klik voor meer informatie die waardevol is voor jouw praktijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen