amiea med exceed apparatuur medische microneedling microneedling

Apparatuur voor medische/ microneedling aanschaffen? Let op deze eisen

Amieamed exceed microneedling apparaat
amiea med Exeed

Ga je apparatuur voor medische/ microneedling aanschaffen

Wat is de beste medische/ microneedlingapparatuur?
Aan welke eisen moet een needlingpen voldoen? Hoe weet je of een pen veilig is voor de huid en de beste resultaten levert? Dit zijn belangrijke vragen als je wilt investeren in een device voor microneedling voor je praktijk.

De markt is gretig ingesprongen op de grote populariteit van deze huidbehandelingsmethode. Wie een microneedlingapparaat wil aanschaffen, kan kiezen uit een enorm aanbod. De verschillen tussen de devices zijn echter eveneens enorm.

Als huidspecialist wil je natuurlijk graag het beste van het beste bieden aan je cliënten. Met microneedling kunnen bij huidproblemen als hyperpigmentatie, rimpels en (acne)littekens verbluffende resultaten worden geboekt. Maar, dat kan alleen als je kiest voor een apparaat dat voldoet aan hoge eisen.

Misvattingen over medische microneedling

De techniek van het microneedlen is relatief eenvoudig. Het toepassen van de methode kun je als huidprofessional in een halfuurtje wel leren. Ten onrechte lijken veel huidspecialisten daardoor te denken dat de theorie achter de methode niet zo belangrijk is. Datzelfde geldt voor de keuze van apparatuur. Sommige professionals schaffen ‘goedkope’ apparatuur en naaldcartridges aan in de veronderstelling dat het niet uitmaakt. Maar niets is minder waar.

De nadelen van ‘goedkope’ apparatuur:

  • Meer behandelingen nodig voor het gewenste resultaat
  • Resultaat van de behandeling beklijft niet
  • Hoog risico op beschadigen van de huid
  • Risico op crosscontaminatie
  • Uiteindelijk hogere kosten doordat het apparaat na 2-3 jaar al aan vervanging toe is

De 3 belangrijkste eisen voor apparatuur medische microneedling

Maar wat is dan een goed microneedlingapparaat?
Wil jij als huidspecialist een optimaal resultaat aan jouw cliënt kunnen bieden, dan moet je apparaat minimaal aan de volgende eisen voldoen:

1. Het apparaat moet voldoende slagkracht hebben.

2. De naaldjes van de naaldcartridge moeten allemaal exact even lang zijn, van hoge kwaliteit zijn en op voldoende afstand staan van elkaar.

3. Het apparaat moet zo zijn vormgegeven dat crosscontaminatie niet mogelijk is.

amiea med Exceed: hoogste standaard in medische microneedling devices

Zoals gezegd, er zijn veel apparaten op de markt. Sommige daarvan zullen aan een of meer van bovenstaande eisen voldoen. Maar er is slechts een device dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt: de “Exceed” van MT Derm GmbH. De amiea med Exceed is het enige apparaat dat dubbel medisch gecertificeerd is (ISO 13485). MT Derm doet al 20 jaar onderzoek naar het inbrengen van vloeistoffen in de huid en is daarmee marktleider op dit gebied.

In aanschaf is de amiea med iets duurder dan de bulk die uit China komt, maar in kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid verdient de “Exceed” deze investering ruimschoots terug. Met de producten van amiea med voorzie jij je huidpraktijk van de hoogste standaard in medische microneedlingapparatuur.

Voldoende slagkracht, constant vermogen

Een medische needlingbehandeling geef je meestal als kuur. De naalddiepte kun je instellen van 0,3 tot 1,5 à 2 mm, afhankelijk van het huidprobleem dat je wilt aanpakken en het gebied van het gezicht of lichaam dat je behandelt.

Het beste en snelste resultaat behaal je wanneer de diverse kuurbehandelingen telkens precies dezelfde diepte in de huid bereiken. Dat is belangrijk voor een egale behandeling en om ook daadwerkelijk de aanmaak van collageen te stimuleren. Een microneedlingapparaat heeft voldoende en constante slagkracht nodig om de naaldjes bij elke inslag tot de juiste diepte te laten doordringen in de huid.

De amiea med Exceed werkt niet op een batterij maar op netstroom en het apparaat is voorzien van een krachtige motor. Zo ben je gedurende de behandeling verzekerd van een constant vermogen en dus constante kwaliteit. Daarbij zal het apparaat na verloop van tijd ook niet inboeten aan kracht, zoals bij andere apparaten het geval kan zijn. Zeker als deze werken op een oplaadbare batterij.

Naaldcartridge van hoge kwaliteit

Om telkens de juiste diepte van de huid te bereiken is het van belang dat de naaldjes in de cartridge exact even lang zijn. En dat niet alleen, want tussen de naaldjes moet voldoende afstand zitten om het zogeheten fakir-effect te voorkomen.

Apparatuur medische microneedling de meeste hebben een naaldcartridge met 11 tot 13 naalden, soms zelfs meer. Dit geeft de huid de kans om tegendruk te bieden waardoor de naaldjes niet echt tot de huid doordringen. Zo kan een fakir op zijn spijkerbedje liggen, zonder dat zijn huid iets overkomt. Vergelijk het met een vuist die tegen de huid duwt of gespreide vingers die in de huid prikken.

Veel naaldcartridges zijn bovendien van inferieur metaal vervaardigd. Leg je zo’n naaldje onder de microscoop dan zie je vaak kleine weerhaakjes aan de naaldpunt. Het is niet moeilijk om je voor te stellen wat zo’n naald doet met de huid van je cliënt, zeker als deze ook nog eens met onvoldoende slagkracht inslaat in de huid.

De naaldplaat van de amiea med bestaan uit slechts 6 naaldjes. Voor precisiewerk zoals het behandelen van littekens zijn zelfs ook nog one-liners, met maar 1 naaldje, beschikbaar. De hoge kwaliteit van de naaldjes beschadigen de huid niet waardoor de behandeling minder pijnlijk is. De amiea med Exceed gaat als een zonnetje over de huid.

Amieamed Exceed naalden naaldcartridge Amiea 1-liner
gepatenteerde amiea med naaldcartridge

Hygiënische vormgeving ter voorkoming van crosscontaminatie

Tijdens een microneedlingbehandeling werk je met een naaldfrequentie van 100 tot 150 hits per seconde. De naaldjes dringen in de huid en komen weer terug. Daarbij is het de bedoeling dat er kleine, onderhuidse bloedinkjes ontstaan zodat groeifactoren vrijkomen. Daarnaast werk je altijd met een tussenstof. Een naaldcartridge raakt op den duur dan ook vol met bloed en de behandelvloeistof.

Vanzelfsprekend vervang je voor de hygiëne na elke behandeling de naaldcartridge. Maar dat blijkt helaas niet altijd genoeg. Bij veel apparaten kan vloeistof doordringen tot in het handstuk, soms zelfs in de motor van het apparaat. Dan bestaat het risico dat deze vloeistoffen er bij een volgende behandeling weer uitlopen: crosscontaminatie. Ook al maak je het handstuk schoon en vervang je de cartridge.

Het gepatenteerde veiligheidsmembraan van de amiea med naaldcartridges voorkomt het terugvloeien van vloeistoffen in het handstuk. Deze eigenschap is een belangrijke reden dat de amiea med Exceed als enige microneedlingapparaat voldoet aan de hoogste, medische standaarden (FDA en ISO 13485).

Apparatuur medische microneedling; nog meer voordelen van de amiea med Exceed

De amiea med Exceed is het enige microneedlingapparaat dat 100 procent scoort op de eisen voor een veilig apparaat van optimale kwaliteit met duurzame resultaten. Maar de amiea med Exceed heeft nog meer voordelen:

  • Voetpedaal: de amiea med is het enige apparaat met een voetpedaal. Handig, want zo heb je beide handen volledig vrij om nauwkeurig te kunnen behandelen
  • Gepatenteerde kantelbare naaldkop: de naaldplaat past zich perfect aan het huidoppervlak aan zodat de naalddiepte altijd exact gelijk is
  • Fluisterstil en ergonomisch handstuk: de amiea med bestaat uit twee delen, het apparaat en een los handstuk. Doordat de motor niet in het handstuk zit, is de pen niet alleen minder zwaar, maar ook fluisterstil. Dit is fijn voor jou als behandelaar, maar zeker voor je cliënt.

Van research tot productie, MT Derm houdt de vervaardiging van elke amiea med Exceed volledig in eigen hand. Zo kunnen zij de hoogste kwaliteit van hun product garanderen.

Meer weten over de amiea med Exceed? Vraag vrijblijvend een demonstratie aan. Of lees hier meer over de mogelijkheden en voordelen van deze apparatuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen