Youth Agrum

Youth Agrum

Youth Agrum

Youth Agrum wat heeft deze complexe en effectieve mooimaker te maken met huidveroudering?

Allereerst Chris Farrell heeft zoveel mooie producten om huidproblemen effectief te behandelen en we zijn sterk geneigd te grijpen naar die producten die we gewend zijn te gebruiken. Vandaar dat ik de komende tijd aandacht ga besteden aan de minder voor de hand liggende preparaten. Dit zal veelal huidverbetering zijn die buiten de Basic Line valt en daarmee vaak nog effectiever werkzaam.

Als men huidveroudering constateert denkt men direct te moeten gaan scrubben en peelen om die ‘oude’ huid te verwijderen en hierdoor de nieuwvorming extra te stimuleren.
Nu zijn we bij A Fortio en Chris Farrell niet zo’n fan van het peelen en scrubben van de huid en zeker niet de kwetsbare gezichtshuid. Dat heeft alles te maken met dat wij gaan voor een optimale vitaliteit van de huid óók op de lange termijn. Uiteraard kan soms – door omstandigheden – een lichte exfoliëring van de huid gewenst zijn.

Maar wat we ons vaak onvoldoende realiseren is dat voortijdige of huidveroudering in overeenstemming met de fysieke leeftijd zich eigenlijk altijd aankondigt met vochtverlies. En dat overgevoeligheden van de huid zoals; onverdraaglijkheden, irritaties, branden etc. eigenlijk ook altijd hand in hand gaan met vochtverlies is nog minder bekend. Overigens kan ook bij een seborrhoïsche huid behoorlijk wat vochtverlies optreden.

Dus het belangrijkste doel van de huidprofessional en haar cliënten is om dat voortijdige transepidermale vochtverlies van de huid te remmen en de barrièrefunctie te versterken.

Tot dusver hadden we de traditionele behandeling met AHA’s binnen het cosmetische bereik. Maar de mogelijke bijwerkingen – op termijn – zijn onoverzichtelijk. Wat we sowieso vaak zien zijn extreem lage pH-waardes, daarnaast speelt het peeling effect (Hayflick limiet) en de daarmee verbonden de vaak verwoestende huidirritaties.

Youth Agrum zorgt voor vochtdonatie

Youth Agrum is een noviteit binnen de vochtdonerende preparaten. Het succes van deze effectieve receptuur is dat het langdurig en in combinatie kan worden toegepast. Iets wat met fruitzuren vaak tot problemen leidt.

Wat zijn de belangrijkste werk- en inhoudsstoffen

 1. Zouten van appelzuur
 2. Actieve moisturizer
 3. Gamma-linolzuur uit plantenolie concentraten
 4. Onverzeepbare plantenolie concentraten
 5. Extract van Johannesbroodgom
 6. Macadamianotenolie
 1. De zouten van het appelzuur zitten in natuurlijke huidvriendelijke liposomen verwerkt. Daarmee kunnen we de door de huid goed verdraagbare zouten van de appelzuren in de huid transporteren. Zo spreken we dan van de allernieuwste generatie van fruitzuren. Deze ingekapselde zouten van de appelzuren verhogen de hydratatiegraad van de huid en reduceren op deze manier zichtbaar de huidplooidiepte. En zo functioneren de liposomen (sojabonen) niet alleen als drager maar dienen zij ook nog als werkstof.

  Het grote aandeel aan onverzadigde vetzuren verhoogt de vervormbaarheid van het vesikel en zorgt zo voor de penetratie in de huid.

  Het hoofdbestanddeel aan onverzadigbare vetzuren is het linolzuur, een waardevol essentieel vetzuur. Dit linolzuur is een onontbeerlijk voorstadium bij de synthese van prostaglandinen die voor de huidregeneratie verantwoordelijk zijn.
 2. De actieve moisturizer is ook uit appelzuur gewonnen en dient als emolliënt en voorkomt een plakkerig huidgevoel en is tevens een werkstof met een anti-ageing werking, maar heeft ook een uitstekende anti-acne werking. Het verleent het preparaat een rijk gevoel zonder comedogeen en kleverig te zijn.
 3. Essentiële vetzuren kan het lichaam zelf niet maken, maar zijn essentieel voor; het functioneren van de energiehuishouding, de synthese van de immuun modulerende bouwstoffen, de opbouw van de lipidebarrière in de huid en de cellulaire membranen.
  Hierdoor verliest de huid haar ruwheid, het vochtgehalte neemt toe en de huidbarrièrefunctie stabiliseert.
 4. Dit werkstoffenconcentraat bevat 30% fytosterolen en het onverzeepbare aandeel hiervan bedraagt zo’n 25%. Daarnaast hoge aandelen van vitamine A, B1, B2, D, E en Biotin.
  Fytosterolen zijn uistekende huidverzorgende activeringsmiddelen. Het zijn plantaardige werkstoffen die overeenkomen met ons eigen natuurlijke cholesterol. En ze hebben zowel lipofiele als hydrofiele eigenschappen.
  En de kers op de taart is eigenlijk wel de positieve werking van de fytosterolen op het bindweefsel in de huid, wat een waarneembare stijging laat zien van het oplosbare collageen in verhouding tot het onoplosbare collageen.
  Met als resultaat een aanhoudende verbetering van de hydratatie van de huid. Daarnaast hebben ze bij uitwendig gebruik een verzachtende en jeukstillende werking. Ook verminderen ze huidirritatie en werken regenererend.
 5. Heeft een vochtbindende werking die enerzijds gebaseerd is op een beschermfunctie van het huidoppervlak tegen transepidermaal vochtverlies en anderzijds door de eigenschap van opslag van water in de bovenste lagen van de epidermis.
  Het unieke poly moisturizing complex (PMC) van Chris Farrell legt een onzichtbare elastische viscose film op de huid die het vocht op het huidoppervlak fixeert. Waardoor de souplesse, elasticiteit en de huidspanning verbetert.
 6. Deze notenolie staat bekend om de eigenschap essentiële oliën snel door de huid op te laten nemen en haar samenstelling benadert sterk het natuurlijke huid sebum.
  Met haar hoge aandeel ontstekingsremmende werkstoffen is de olie heilzaam voor een geïrriteerde en onstoken huid.
  De werking is beschermend en celregenererend.

De werking van Youth Agrum

Het is een intensief werkend huidverbeterings preparaat wat sterk de hydratatie verhoogt en krachtig regenereert.
Uitstekend geschikt voor de tijd- en lichtatrofische huid.
Kan alleen of in combinatie met de andere huidverzorging van Chris Farrell worden toegepast. Ook perfect om als kuur toe te passen. Wel als eerste Youth Agrum aanbrengen en even goed laten inwerken. Vermijd contact met de ogen.

Voor welke huid bevelen wij deze huidverbetering aan?

 • De door de tijd- en lichtatrofische huid (anti-ageing)
 • Voor een vochtarme huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Huid met grove poriën
 • Rokershuid
 • Plaatselijke rimpelvorming
 • Probleemhuid tijdens de menopauze

Ook proberen in jouw huidtherapeutische praktijk?

 1. Youth Agrum 150 ml voor in de huidtherapeutische praktijk
 2. Youth Agrum 50 ml voor jouw cliënten als thuisgebruik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen