Natuurlijke Holistische Huidverzorging & Business Consulting

trusted advisor huidprofessional Natuurlijke holistische huidverzorging

Natuurlijke Holistische huidverzorging & Business Consulting

Nu bijna 12 jaar geleden ben ik met A Fortio Consulting gestart. Daarvoor was ik o.a. werkzaam als bedrijfsconsultant en in die hoedanigheid heb ik de 2 jaar hiervoorafgaand de directie gevoerd van een particulier opleidingsinstituut. Voor onder andere uiterlijke verzorging.

Daar zag ik de leerlingen dagelijks worstelen met het feit dat ze straks naast hun passie uit oefenen ook ondernemers zouden zijn.

Hoewel de MBO4 Allround schoonheidsspecialisten opleiding nog wel voorzag in ondernemersvaardigeheden zijn deze bij lange na niet voldoende om je succesvol staande te houden in het krachtenveld van de branche. Het opbouwen van een succesvolle business was toen al en nu zeker niet een sinecure.

Met mijn bedrijfskundige en sales & marketing achtergrond wilde ik niet alleen deze jonge ondernemers helpen om een vliegende start te maken, maar ook die ondernemers die al jaren aan het ploeteren waren om hun hoofd boven water te houden. Want daar waren er ook nog al wat van bleek uit de branchecijfers.

Wat ik me destijds te weinig gerealiseerd heb is dat het bij huidprofessionals helemaal geen gemeengoed was om een consultant in te huren. En laten we eerlijk zijn heel vaak was er ook gewoon geen budget voor.
Tja daar zat ik dan met mijn goede voornemen, wetende dat ik zeker het verschil zou kunnen maken, maar mijn doelgroep daar onvoldoende van op de hoogte was.

Het was dus belangrijk dat ik een juist ‘vehikel’ zou kunnen vinden om binnen te komen. Hummmm dat bleek nog niet zo simpel als ik dacht.

In mijn rol ooit als sales manager was ik vooral van het “conceptual selling”, daar lag mijn kracht.
Gelukkig beschikte ik ook over een bovengemiddelde kennis van de huid en haar verzorging. En vanuit mijn famaceutische achtergrond wist ik het een en ander van het menselijk lichaam en brein.

Mijn eigen zoektocht

In mijn persoonlijk leven was ik net als meniggeen al tegen de nodige zaken aangelopen en had daarmee in de tijd een voorliefde ontwikkeld voor een holistische aanpak. Lichaam en geest zijn in mijn optiek nu eenmaal niet te scheiden.

Enige jaren na mijn studie, met de kennis daar opgedaan én helaas ook mijn persoonlijke ervaring van dagelijks jaar in en uit medicatie slikken voor reumatische klachten was ik klaar met de allopatische aanpak. Dat moest volgens mij anders kunnen.
Ik ben dus sowieso (daar waar dat kan) een sterk liefhebber van een natuurlijke aanpak.

Wat viel mij 12 jaar geleden op in de huidverzorging

Blijkbaar wilde iedereen op elkaar lijken want ze deden allemaal hetzelfde.
Men hielp de natuur graag een handje. Daarvoor zocht men toevlucht tot allerlei inspuitingen en andere kunstgrepen. Dat was destijds de overgrote meerderheid van de huidprofessionals en consumenten.
Maar daarnaast was er een kleine groep, die groeiende was, die wel op zoek ging naar een andere aanpak. Wat eigenlijk ook niet vreemd was als je keek naar de toen heersende marketingstromingen en leefstijl ontwikkelingen.

Het A Fortio Intelligent Skin Care Concept ®

Ik startte met de ontwikkeling van een totaalconcept, met het fine tunen daarvan ben ik wel een paar jaar bezig geweest. Het werd een fysiologisch huidbehandel concept met een holistische aanpak. Gericht op de aanpak van oorzaken en niet op de behandeling van symptomen. Handelend vanuit stimulatie van het zelfherstellend vermogen om zo de huid optimaal te revitaliseren. Want in mijn ogen verouderen we dan mooi. Een mimiekrimpel laat onze persoonlijkheid zien en daar is niets mis mee. Natuurlijk willen we onze veroudering remmen en er tot op hoge leeftijd aantrekkelijk uitzien, maar vooral ook gezond zijn toch?

Bij de ontwikkeling van dit concept heb ik niet alleen gekeken naar de huid maar ook naar de zakelijke kant. Kan de huidprofessional hiermee succesvol een business opbouwen?

En ja ik kan je verzekeren dat lukt! En zelfs in relatief korte tijd.
De huidprofessionals waar ik mee samenwerk zijn onderscheidend in de markt en behoren daarin tot de top qua omzet en resultaat. Ieder op zijn of haar eigen manier. Want ook eigenheid is cruciaal in deze branche, jouw client komt naar jou voor jou.

De naam van het concept is niet toevallig gekozen, nee zeker niet. Want alles wat onderdeel uitmaakt van dit concept dient slim te zijn, de professional, de aanpak en niet te vergeten de huidverzorging. Maar ook de ‘producten’ waar A Fortio voor gekozen heeft en kiest, want we blijven natuurlijk altijd openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Mijn ervaring is dat wanneer er iets niet optimaal is in deze pijlers de radartjes niet soepel lopen en er geen optimaal bedrijfsresultaat behaald kan worden. Dus daar zullen jij en ik dan samen continu aan werken, als jij daar behoefte aan hebt.

Stel dat jij besluit om met het concept van A Fortio te gaan werken dan gaan we ook samen kijken naar jouw bedrijf, want dat is ons uitgangspunt.

Wil jij als schoonheidsspecialist maar zeker ook als huidtherapeut meer weten over deze onderscheidende huidverzorgingsaanpak met meer bedrijfsrendement kijk dan eens rond (hier) op mijn website. Heb je vragen over wat ik voor jou zou kunnen betekenen laat het me weten of neem alsjeblieft contact met me op. Dat kan op diverse manieren en is uiteraard geheel vrijblijvend.

Natascha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen