trusted advisor huidprofessional

Wat maakt een microneedlingbehandeling medisch: de verschillen

Voor een medische microneedling-behandeling is een medisch gecertificeerd device nodig. Maar de toepassing van gecertificeerde apparatuur op zichzelf maakt een microneedling-behandeling nog niet medisch. Daarvan is pas sprake wanneer jij als huidbehandelaar over de vaardigheid en kennis beschikt van gespecialiseerd, medisch niveau.

Wettelijk gezien mogen op dit moment in Nederland ook schoonheidsspecialisten werken met medische microneedling-devices. De behandeling is dus niet voorbehouden aan huidartsen en – therapeuten. Daarbij wordt de markt ook nog eens overspoeld door goedkope microneedling-rollers en pennen. Deze zijn in de eerste plaats bedoeld voor thuisgebruik maar worden ook door huidprofessionals in hun praktijk gebruikt.

Maar dat iets voor de wet mag, wil nog niet zeggen dat het verstandig is. En in dit geval is het zelfs verre van verstandig. 

Op zichzelf is de techniek van het microneedlen relatief makkelijk onder de knie te krijgen. Zodanig makkelijk dat cliënten in dat opzicht ook prima in hun eigen badkamer aan de slag kunnen met microneedlen. Dit gemak wekt de indruk dat microneedling een huidverwennerij is waarvoor diepgaande, theoretische kennis van de techniek en van de huid in het algemeen niet nodig is. Niets is echter minder waar. 

In ondeskundige handen zal een microneedling-behandeling, zelfs met een (medisch gecertificeerd) hoogwaardig device, niet de resultaten bewerkstelligen die iemand met gespecialiseerde kennis en vaardigheid wel kan bereiken. In het ergste geval kan ondeskundigheid zelfs leiden tot onherstelbare schade aan de huid. 

Wil jij microneedling toepassen in jouw praktijk, lees onze uitgebreide pagina over ‘Microneedling in de (para)medische praktijk‘.

Natascha

Meer weten over medische – microneedling

  • Wil jij informatie of microneedling past in jouw praktijk?
  • Advies op maat of een vrijblijvend gesprek?
  • Wil jij met eigen ogen zien hoe microneedling werkt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen