Micro Plastics

Micro Plastics

Micro Plastics zijn al enige tijd een bijzonder actueel thema. Gisteravond nog op het nieuws, micro plastics op de Noordpool aangetroffen in het ijs!
Toevallig? Gisteren middag al dit blog geschreven want ook bij Chris Farrell staat het milieu en onze verpakkingen al jarenlang hoog op de agenda.
Wij houden van alles wat leeft en ons in leven houdt.
Moederaarde met alles daarop is ons bijzonder dierbaar.

Micro Plastics wat is het

Micro plastics zijn kleine deeltjes plastic die in het milieu terechtkomen.
De afmeting van de deeltjes is niet gedefinieerd maar ze kunnen op microscopisch niveau voorkomen. Met name in zeeën en oceanen kunnen microplastics tot problemen leiden.

Voor alle duidelijkheid in geen van onze preparaten zitten micro plastics

Al heel lang geleden hebben wij afscheid genomen van plastic tasjes en wordt alternatief materiaal ingezet zoals papier.
Voor plasticstasjes is dat een makkelijke exercitie, voor andere zaken ligt dat wat gecompliceerder. Dit komt omdat er andere belangrijke zaken meespelen.

Vanwege de zwaarwegende milieubelangen en de discussie die al enige tijd gevoerd wordt hebben we met onmiddelijke ingang besloten om het cellofaneren van onze productverpakkingen achterwege te laten. De lastige afweging was hoe ‘verzekeren’ ofwel verzegelen we onze verpakking? En dat bleek lastiger dan we dachten.
De verpakkingszegel die we hadden bleek te fragiel te zijn, dus nu een iets grotere. Maar daarmee zijn we er nog niet. Het is een proces dat volop onze aandacht heeft en in beweging is.

De verpakkingsindustrie werkt hard aan nieuwe ontwikkelingen

Ontwikkelingen die helaas nog niet zo snel gaan als wij zouden willen en echte oplossingen vragen waarschijnlijk nog wel om een paar jaar.
We wachten op een plasticfolie die is ontwikkeld uit “hernieuwbare grondstoffen“.

Zo’n plasticfolie van op suiker lijkende stoffen bestaat bijvoorbeeld al, alleen heeft dat ook nogal wat nadelen voor ons type producten.
Het is namelijk niet helder, maar licht bruin en dat ziet er niet zo fris uit. Daar komt bij dat het met ongveer 6 maanden begint op te lossen. Het gaat bladderen en begint er dus rommelig en vies uit te zien.
Zes maanden is ook zeker veel tekort, vooral als je bedenkt dat cosmeticaproducten vanaf de productiedatum minimaal 3 jaar houdbaar moeten zijn.

Maar we gaan ervan uit dat de ontwikkeling van dit soort folies zich richting een meerjarige duurzaamheid beweegt dus dat dit probleem zich in de toekomst vanzelf oplost.

Ondertussen kunt u ervan verzekerd zijn dat Chris Farrell Cosmetics een onderneming is die het milieu zeer ter harte neemt en dat zij de juiste maatregelen treft om dienovereenkomstig te kunnen handelen.

Onze praktijkverpakkingen

Hier hebben we het al eens eerder over gehad, maar het is altijd een bewuste keuze geweest van Chris Farrell Cosmetics GmbH om ons verpakkingsmateriaal voor de producten uitsluitend uit Europa te laten komen. We willen onze kostbare en met uiterste zorg ontwikkelde huidverbetering. En de ingekochte ingrediënten die geselecteerd worden op hoogste zuiverheid niet laten contamineren door zware metalen in de verpakking. Tja dat zorgt er wel voor dat onze tubes kostbaarder zijn, maar Chris Farrell weigert hier concessies in te doen.

Onze basisfilosofie is verantwoord ondernemen; voor het milieu en onze huid.
Investeringen worden gedaan die deze ontwikkeling ondersteunen.
Wij willen in alle opzichten een eerlijk product leveren en als er keuzes gemaakt dienen te worden zal altijd hier de prioriteit liggen.

Dierproefvrije huidverzorging

Hoewel dit natuurlijk niets met micro plastics te maken heeft wil ik het hier toch graag nogmaals noemen.

Nog zo’n belangrijk thema, nooit hebben wij gebruik gemaakt van dierproeven, voor Chris Farrell is dat evident.
Als je van het milieu houdt en alles wat leeft dan gaat dat niet samen.
We zijn afgelopen juli dan ook door de wereldwijde grootste organisatie de PETA als dusdanig gecertificeerd: “cruelty free“.

Op de hoogte blijven

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen dan is het leuk als jij je abonneert op onze nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen