Micro Needling

Amieamed exceed micro needling apparaat

Micro Needling = Collageen Inductie Therapie

Micro Needling Behandeling

Een Micro-needling behandeling is een huidtherapie.
Het is een behandelmethode waarbij er met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt worden.
Met als doel de collageenproductie in de huid te stimuleren, hierdoor verstevigt de huid zichzelf.
Rimpels en andere littekens verminderen op deze manier en de huidtint egaliseert zich.

Wat bereiken we; een betere collageen opbouw en afbraak van verouderd collageen.
Betere opname van werkstoffen.

Waarom een behandelreeks (kuur)

We spreken van een therapie omdat er eigenlijk altijd sprake is van een aantal behandelingen in kuurverband.
Voor optimaal resultaat zijn er namelijk zo’n 6 behandelingen nodig.
Deze reeks behandelingen vinden plaats met een tussenpoze van steeds zo’n 4 weken. Maar nooit minder dan 2 weken.
Na de behandeling is het heel belangrijk om zonlicht te vermijden in verband met het risico op hyperpigmentatie.

Daarom is het verstandig om ook deze kuur in het voor- of najaar te laten uitvoeren.

Micro Neelding is een veilige behandeling

Misschien klinkt het vreemd maar micro needling is, mits het goed wordt uitgevoerd, een veilige huidverbeterings behandeling.
De naaldjes zijn namelijk zo klein en als ze van het juiste metaal zijn beschadigen ze niet de bovenste huidlaag (epidermis).
Zij perforeren deze huidlaag uiteraard wel, maar duwen de cellen min of meer aan de kant.
En omdat we deze huidlaag niet beschadigen, in tegenstelling tot wat er gebeurt bij chemische peelingen en dermabrasie, is er bijzonder weinig risico op vorming van littekenweefsel.
Let op pigmentverschuiving is ook een vorm van littekenvorming, maar is iets wat vaak pas veel later geconstateerd wordt. Soms wel tot meer dan een jaar later en men zal het dan vaak niet meer relateren aan de huidbehandeling die men heeft ondergaan. Bij chemische peelings en dermabrasie is dit risico dus aanzienlijk groter.

Pigmentverschuivingen zoals hyper- en hypopigmentatie wordt als erg storend ervaren en is dus iets wat te allen tijde voorkomen dient te worden.

Ook de zogenaamde “down time” is bij deze huidbehandeling bijzonder gering. De huid zal er wat rood uitzien, maar dit is na een paar uur eventueel te camoufleren. Na enige dagen zal de huid wat kunnen gaan schilferen. Maar na een week zal er nagenoeg niets meer van te zien zijn.

Liever niet in combinatie met een chemische peeling

Micro needling waarom liever niet in combinatie met een chemische peeling?
Dit is een zeer grote belasting voor de huid waarmee je het risico op pigmentverschuivingen aanzienlijk vergroot. Gelukkig is dit besef bij professionele partijen steeds meer aan het doordringen.
Het is ook zeker niet zo dat het eindresultaat dan per definitie beter is.

Er is maar een behandeling waarmee u dit veilig kunt combineren en dat is fotobiostimulatie, daarvan is bekend dat 1 + 1 = 3 is.
Fotoiostimulatie stimuleert op zich al de collageen vorming in de huid. Het remt ontstekingen en zorgt voor een optimale lymfedrainage allemaal zaken die ondersteunend werken bij een micro needling behandeling. En het vermindert ook nog eens de pijngevoeligheid.

Micro Needling de theoretische onderbouwing

Zoals ik al zei Micro Needling is een relatief veilige behandeling mits goed uitgevoerd en met de juiste apparatuur.
Er komt als je het goed wilt doen veel theorie bij kijken, maar dan kan je mooie resultaten bereiken.

A Fortio Consulting biedt een serieuze theoretische onerbouwing in de vorm van een cursus aan waarin allerlei belangrijke facetten van de huid en deze MN-behandeling worden behandeld. Ook bekijken we aan welke eisen de juiste apparatuur dient te voldoen.
Bespreken we de indicaties en contra-indicaties. En de voor- en nadelen van deze behandeling.
Alle kennis is op basis van de literatuur en uitleg van de grondlegger van deze behandeling namelijk de arts Lance Setterfield.

Micro Needling uitgevoerd met een roller of een elektrisch apparaat

Deze huidbehandeling kan uitgevoerd met een roller of met een elektrisch apparaat met een verstelbare naaldmodule. Indien er met een naaldmodule wordt gewerkt kan de naalddiepte worden aangepast aan het te needelen huidgedeelte en de behandelindicatie.
Als het goed is bevatten deze instrumenten kleine dunne metalen naaldjes. Er zijn helaas ook apparaten op de markt die naaldjes van kunststof hebben, dit beschadigt de huid onnodig.

Maar ook hoe de naaldcartrigde is vormgegeven is cruciaal, ook dit behandelen in de cursus.

Doelstelling van een Micro Needling behandeling

Naast collageen stimulatie is er ook tijdelijk een veel grotere opname van werkzame bestanddelen in de huid. De huid wordt dan tijdelijk extra gevoed.
Op deze manier stimuleren we de huid om zich op een natuurlijke wijze te vernieuwen. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te regenereren en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Voor- en nabehandeling

Om het beste resultaat te behalen uit deze behandeling is het heel belangrijk om de huid in aanloop naar de needling toe goed voor te bereiden en in een optimale conditie te brengen. Zorg met behulp van de juiste huidverzorging dat de huid optimaal gehydrateerd en gevoed is.

Het needelen zelf zal zo’n half uurtje in beslag nemen als men alleen het gelaat behandelt.
De totale behandeling varieert van een uur tot anderhalf uur. En is afhankelijk van de hoeveel tijd men besteedt aan de voorbereiding en de nazorg.

En ook de nabehandeling is cruciaal.
Het is belangrijk om het ontstekingsproces wat ingezet wordt direct af te remmen en de huid met behulp van diverse huidconcentraten zo snel mogelijk te ondersteunen en te hydrateren.
Met een optimale nazorg zal er ook een optimaal resultaat zijn van deze behandel, het eindresultaat van deze kuur is pas met een maand of 5 goed zichtbaar.

Uw cliënt doet op meerdere fronten een investering dus zorg dan dat ook de randvoorwaarden optimaal zijn en bezuinig daar niet op.

Eindresultaat

Pas na vijf maanden ziet men het uiteindelijke resultaat.
Net als bij alle andere huidtherapieën of anti-ageing behandelingen is het een behandeling die na enige tijd herhaald dient te worden. Dit komt omdat we de huidveroudering met micro needling zeker vertragen, maar niet stop zetten. Afhankelijk van de leefstijl en gezichtsmimiek is het goed om het elke twee tot drie jaar te herhalen met 1 of enkele behandelingen.

Wel aardig om te weten is dat men onderzocht heeft dat wanneer we een huid die nog nooit een needling behandeling heeft ondergaan en een huid die één kuur heeft ondergaan, je na zeven jaar nog een positief verschil kunt constateren bij diegene die zich heeft laten needelen.

In tegenstelling tot fillers en botox is het niet onverstandig tijdig met dit deze manier van collageen inductie te beginnen. Dit heeft te maken met het gegeven dat het huideigen collageen dan nog in een goede conditie is en we vanuit een beter fundament kunnen starten.

Daarentegen zien we ook op behoorlijk hoge leeftijd nog steeds prachtige en dus echt zichtbare resultaten.
Persoonlijk heb ik nog fraaie resultaten gezien bij dames van boven de tachtig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen