Ceramiden essentiële ondersteuning

ceramiden

Ceramiden

Ceramiden (lipiden) een actief bestanddeel in huidverzorging, een voedend ingrediënt. Overigens ook een huideigen aandeel, waar ze een natuurlijke liposomenstructuur in het lichaam vormen. Wat dus betekent dat ceramides zich van nature in onze huid bevinden. Onder andere in de bovenste huidlaag (hoornlaag).

Ceramiden zijn wellicht minder bekend, want daar denken we vaak nou niet meteen aan bij een anti-ageing behandeling, maar ze zijn zeker niet minder effectief. Ze werken net zo goed tegen huidveroudering als hyaluronzuur of peptiden. Zelfs bij een droge of geïrriteerde huid zijn ze perfect inzetbaar.

Sterker nog wanneer je werkt volgens het A Fortio Intelligent Skin Care ® concept dan is dit een serieus aandachtpunt. Daarin revitaliseren wij de huid om het zelfherstellend vermogen van onze huid zoveel mogelijk te optimaliseren. Bij huidbehandelingen gaan wij voor een natuurlijke huidvriendelijk aanpak. Daarbij zijn ceramides het cement. Heb je bij ons de 3-daagse basiscursus A Fortio Intelligent Skin Care gedaan dan heb jij kennis van het “baksteen/cement” verhaal ;-). En zou jij je bewust dienen te zijn van de bindingskracht die deze ceramiden in onze huid hebben.

Overigens iets wat je teniet doet wanneer men werkt me zuren ofwel chemische peelings! Om de huid gedwongen te laten afschilferen vernietig je de bonding in de huid en ja dan valt de huidcel er vanzelf van af ;-). Maar wil je dat? Wat doet dit met de huid en haar conditie, vooral op de langere termijn?

Een interessante vraag om eens op een later moment te bekijken en te bespreken ;-). Overigens ook iets wat uitgebreid aan bod komt tijdens de basisspecialisatie.

Ceramiden hoe kunnen we deze werkzame stof het beste omschrijven

De diverse ceramiden zijn samen goed voor zo’n vijftig procent van de huidsamenstelling en vormen zo de huidbarrière. Ze werken eigenlijk als een natuurlijke lijm die onze huidcellen bij elkaar houden en er zo voor zorgen dat onze huidbarrière intact en gezond blijft.
Zo dragen de ceramiden ook op de lange termijn bij aan een gezonde en dus mooie huid want zij hydrateren en verstevigen van de huid, waardoor ook fijne lijntjes zelfs minder zichtbaar worden.

Een huidverzorgingsproduct met de juiste samenstelling kan dit proces nabootsen en de huidbarrière versterken en tevens de huid hydrateren en verstevigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Skin Repair van Chris Farrell. Dit product zetten we als eerste in wanneer de huidbarrière kapot is om deze te herstellen. Daarna stappen we over op andere huidverzorging met meer werkstoffen, maar ook met een stevige ceramiden basis.
Is de huid intact dan starten we met de zuiveringsfase en beginnen, afhankelijk van het huidtype van jouw cliënt, met een Revitam A of een Santel Cream.

Waar zijn ceramiden nog meer goed voor

Het zijn de echte ‘krachtpatsers’ bij het ondersteunen en herstellen van een geïrriteerde of beschadigde huid. Zelfs een huid die gevoelig is voor neurodermitis en zeker wanneer er sprake is van koud weer. Want wanneer het gehalte aan ceramiden in de huid laag is, kan een droge, schilferige of zelfs gebarsten huid ontstaan.

Hoewel het een huideigen aandeel is weten we ook dat het gehalte en de kwaliteit helaas met de tijd afneemt. Dus ons advies is; ondersteun de huid hierin.

Maar voor het allerbeste resultaat is het raadzaam te kiezen, afhankelijk van de huidconditie, voor huidverzorging die ook nog andere werkzame ingrediënten bevat. Bijvoorbeeld hydraterende bestanddelen zoals; hyaluronzuur (Hyaluronic Booster) maar ook; ureum, glycerine of sacchariden zodat de huidbarrière optimaal ondersteund wordt.

Hoe gebruiken we deze ingrediënten

Omdat ceramiden van nature in het lichaam voorkomen (huideigen), is huidverzorging met deze ingrediënten geschikt voor elk huidtype. Zeker wanneer er sprake is van een biotechnologische samenstelling. Het lichaam herkent dit en zal het makkelijk accepteren.

Natascha

Ben jij klaar om, samen met mij, aan de slag te gaan?

  • Wil jij aan de slag om samen het verschil te maken voor jouw cliënten;
  • Ben jij toe aan een verdieping in jouw kennis;

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen