Foundation

Foundation Cake-Make-up Pure Silk Powder

Foundation

Foundation Zonder Minerale Oliën

Ook onze foundations zijn uiteraard ZONDER minerale oliën, net als onze andere huidverzorging.

Wellicht val ik in herhaling als ik u vertel dat Chris Farrell al 50 jaar huidverzorging ontwikkelt op natuurlijke plantaardige basis.
Onze decoratieve cosmetica is tevens verzorgend.
Dus ook onze foundations, alle gezichtpoeders, blushers, lipsticks noem ze maar op.

Deze cosmetica producten bevatten geen ingrediënten die de huid verstoppen zoals minerale oliën en siliconen. Deze laatste zijn momenteel aan een opmars bezig.
Veel fabrikanten beseffen dat tegenwoordig steeds meer consumenten weten wat minerale oliën met hun huid doen. Er wordt dus naarstig gezocht naar goedkope alternatieven.
Momenteel is het antwoord op de minerale oliën dus siliconen. Deze ingrediënten kom je op de ingrediëntenlijst tegen als dimethicone of gewoon methicone of andere varianten.

Deze bestanddelen laten, net als minerale oliën, de huid glimmen. Ze verzorgen de huid zeker niet, sterker nog ze verstoppen zelfs de huid.
Vreemd genoeg kom je deze ingrediënten vaak tegen in producten die op de markt gebracht worden voor behandeling van de “gevoelige huid”. Ze zouden minder irritatie veroorzaken, dat is maar de vraag, maar wat ze zeker niet doen is de huid verzorgen en voeden. De huid voelt alleen maar (fluweel) zacht aan.

Chris Farrell heeft hier al 50 jaar ervaring mee en onze producten van toen zijn, soms met aanpassingen vanwege nieuwe inzichten, nog steeds beschikbaar. En ze worden dagelijks met veel enthousiame door onze cliënten gebruikt. Van deze producten weten we dus ook wat ze op de lange termijn met uw huid doen ;-). Ze ondersteunen een optimale huidconditie, drogen de huid niet uit en zijn geschikt zelfs voor de meest gevoelige huid. Veel fabrikanten hebben deze ervaring niet.

Wat we vaak niet beseffen

Is dat de huidverzorging die we vandaag gebruiken het effect aan de toekomst moet geven!
Van bepaalde ingrediënten weten we “Evidence Based” dat ze effectief zijn, dit zijn de werkstoffen de mevrouw Farrell gebruikt. Maar van heel veel andere ingrediënten weten we dat niet of we hopen er in elke geval op dat ze werken. Bij Chris Farrell Cosmetics willen we niks overlaten aan het toeval.
Maar wat zeker zo belangrijk is het samenspel van de diverse ingrediënten onderling in een crème of samen met een ander product. Welke invloed hebben ze op elkaar en wat betekent dit voor het eindresultaat?!

Foundation is niet bedoeld om kleur te geven

Het is nog steeds een groot misverstand, dat je met foundation een kleurtje aanbrengt op de huid. Niet doen!

Foundation is echt bedoeld om oneffenheden weg te werken en om de huid te egaliseren, niet om te ‘bruinen’.

En kies zeker niet voor een tintje donkerder dan de eigen tint, maar kies altijd de tint die het dichtst bij de eigen huidskleur in de buurt komt.
Kies als het kan zelfs een tintje lichter dan de eigen huidtint, want dit geeft een jonger aanzien.

Voor een frisse uitstraling kiest men voor een blusher of bronzing powder.
De blushers zijn in diverse kleuren beschikbaar net als de huidverzorgingspoeders, zodat er altijd een te vinden is die de huid laat stralen.

Foundation verkrijgbaar in diverse varianten

Perfect Mat of Perfect Creamy of misschien wel de Cake Make-up

U kiest voor een van de varianten op basis van het huidtype of de huidconditie.
Heeft men een droge huid dan zal een Perfect Creamy foundation een goede keuze zijn en de huid een fraaie glans geven. Maar heeft men een vette huid dan is de “Perfect Mat” een matte foundation een goede keus, deze matteert namelijk de huid zonder deze af te sluiten.

Is er sprake van een huid met veel onzuiverheden dan zou de Cake-Make-up wel eens uitkomst kunnen bieden, want deze verdoezelt rood- en oneffenheden. Het matteert de veelal vette glanzende huid en is eigenlijk een concealer en foundation tegelijk. De Cake-Make-up’s van Chris Farrell hebben naast dat zij geweldig camoufleren een bijzonder natuurlijke uitstraling. Want niemand wil er toch dicht geplamuurt uitzien ;-)?!

Gekleurde dagcrème

Dit lijkt een mooie oplossing, twee vliegen in een klap ;-).
Maar niets is minder waar.

Een goede foundation bevat diverse kleurpigmenten om de foundation de juiste kleurtoon mee te geven. De ene mens heeft een wat gelere huidtint en de ander weer wat roder dus foundations dienen in vele kleurvarianten beschikbaar te zijn.

Zoals ik al vertelde dient foundation om de huidtint te egaliseren, het camoufleert en is dus niet primair een verzorgend product. Een goede foundation dient andere producteigenschappen te hebben dan huidverzorging. Effectieve huidverzorging werkt in de diepere huidlaag en een goede foudantion op de bovenste huidlaag. U ziet het wellicht al dit is een moeilijk verenigbare doelstelling.

En kleurpigmenten wil je om diverse redenen niet in de diepere huidlagen hebben.

Met de juiste huidverzorging

Wat we in de dagelijkse huidtherapeutische praktijk van Chris Farrell zien is dat wanneer men voor een langere periode de juiste, op het huidtype en huidconditie afgestemde, huidverzorging gebruikt we niet alleen de huidtextuur zienderogen zien verbeteren, maar ook de huidtint egaliseert.
Onze cliënten gaan daarom vaak steeds minder make-up (foundation) gebruiken. Want er valt steeds minder te camoufleren ;-)!

Pure Silk Powder

Men kiest dan vaak voor onze Pure Silk Powder, dit is een verzorgend huidpoeder van 100% zuivere zijde. Zijde verbetert de hydratatie van de huid.
De Pure Silk Powder matteert natuurlijk tevens de huid en is in diverse kleurvarianten leverbaar. Er is er altijd een te vinden die perfect bij de eigen huidtint past.

Daarnaast hebben we nog een specialistische variant de “Skin Perfector” speciaal voor de oudere huid, deze verzorgt uw huid tot in de diepere huidlagen, werkt op de langere termijn huidveroudering tegen.

We hebben ook de “Opal Shade” deze variant speelt met licht en zorgt ervoor de dat imperfecties in de huid verdoezeld worden.
Rimpels en fijne lijntjes vallen minder op door de speciale lichtweerkaatsing.

Alle Pure Silk Powders matteren de huid en camoufleren enigszins.
Een ideaal huidverzorgingsproduct dus.

Belangrijk aandachtspunt

Let op dat men niet de huid weer opnieuw met minerale olie vervuilt door make-up producten te gebruiken waar deze ingrediënten inzitten.
Helaas wordt daar niet altijd bij stilgestaan.

Met de dagelijkse huidverzorging van Chris Farrell gaan we de huid zuiveren van deze ingrediënten omdat we het zelfherstellend vermogen van de huid weer willen reactiveren. We zouden dit proces ernstig tegenwerken door de verkeerde keuze van make-up.

Geregeld zien en horen we: goh ik bereik niet de resulaten die ik zou willen of wat duurt het lang?! Als we dan doorvragen blijkt vaak dat er foundation of andere make-up gebruikt wordt, vaak juist om de problemen te cammoufleren, waar wel minerale oliën of siliconen inzitten. En ja dan wordt het heel lastig, dan zal het effect zeker uitblijven.

Breng overigens altijd het zonnebrandproduct onder de foundation aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen