Facial Cupping – Hoe voorkom je blauwe plekken na cuppen

Facial cupping is een verfijnde kunst die, wanneer correct toegepast, de huid kan transformeren zonder de noodzaak van invasieve procedures. Deze eeuwenoude techniek, belooft een natuurlijke verjonging van de huid door het stimuleren van de bloedsomloop, het bevorderen van cel vernieuwing, en het verlichten van spanning in de gezichtsspieren. Ondanks de vele voordelen, roept de methode vragen op over hoe je blauwe plekken, een veelvoorkomende zorg onder nieuwkomers, kan voorkomen.

Blauwe plekken voorkom je door goede voorbereiding

De sleutel tot een succesvolle facial cupping sessie begint bij de voorbereiding. Een zorgvuldig gereinigde huid is essentieel om te zorgen voor een veilige en hygiënische basis voor de behandeling. In de cursus staan we stil hoe deze voorbereiding in zijn werk gaat. Welke producten optimaliseren het proces, en benadrukken het belang van het gebruik van een lichte, natuurlijke olie of serum dat niet alleen de beweging van de cups vergemakkelijkt, maar ook de huid voedt. De juiste voorbereiding zorgt voor een soepele ervaring en minimaliseert het risico op huidirritatie.

Het belang van juiste zuigkracht

Een veelvoorkomende fout bij facial cupping is het toepassen van te veel zuigkracht, vergelijkbaar met technieken die gebruikt worden voor het lichaam. Omdat de huid op het gezicht over het algemeen dunner is, vooral rond de ogen, is de huid veel gevoeliger voor teveel zuigkracht. Gebruik daarom een effectieve zuigkracht specifiek aangepast aan de gevoelige gezichtshuid. Dit vereist finesse en een goed begrip van de limieten van de huid om capillaire schade te voorkomen, wat kan resulteren in ongewenste blauwe plekken.

De techniek van beweging

Het stilhouden van de cup op één plek verhoogt de kans op blauwe plekken aanzienlijk. Je kan hierdoor niet alleen blauwe plekken veroorzaken maar ook schade aan de huid toebrengen. Door de cups zachtjes over het gezicht te bewegen, in lijn met de lymfedrainage paden, wordt de huid gestimuleerd zonder overbelasting. Het belang van continue en vloeiende bewegingen tijdens de facial cupping sessie, biedt natuurlijke huidverjonging door stimulatie van de bloedsomloop en cel vernieuwing.

Sessieduur en frequentie

Een andere factor om rekening mee te houden is de duur van een cupping sessie en de frequentie ervan. In de cursus vertellen wij je precies waarom dit is, en waar je rekening mee moet houden. Begin daarom met korte sessies, vooral voor beginners, en verleng geleidelijk de tijd zodat de huid gewend raakt aan de behandeling. Dit helpt de huid te acclimatiseren aan de behandeling en vermindert het risico op negatieve huidreacties.

Nazorg: hydratatie en rust

Het stop niet na de behandeling zelf; de nazorg is net zo belangrijk. Na de sessie is het cruciaal om de huid te hydrateren met een voedende moisturizer of serum. Dit helpt de huid te kalmeren en te herstellen van de stimulatie. Rust en voldoende hydratatie (water drinken) zijn ook essentieel voor het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces van de huid en het maximaliseren van de voordelen van de behandeling.

Masterclass A Fortio Intelligent Face Cupping

Deze Masterclass A Fortio Intelligent Face Cupping leert alle ins en outs van facial cupping, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de nuances die nodig zijn voor optimale resultaten binnen een holistische huidpraktijk. Je leert een diepgaand begrip van de huid en haar behoeften, gecombineerd met deskundige technieken die essentieel zijn om de integriteit van de huid te behouden en tegelijkertijd de voordelen te bereiken. Na de masterclass kunnen deelnemers facial cupping veilig en effectief toepassen, passend binnen een holistische huidpraktijk.

Wil jij de kunst verstaan van Facial Cupping?

Wil jij leren hoe je Facial Cupping kunt toepassen zonder blauwe plekken te veroorzaken?
Een diepgaand begrip over de huid, gezichtsspieren, vaat- en lymfestelsel in het gezicht ontwikkelen?
In onze masterclass vertellen wij jou alle geheimen voor een Facial Cupping behandeling voor een gezonde huid.

Winkelwagen