Corneotherapie chris farrell

Corneotherapie

Corneotherapie, wat is het

Chris Farrell ontwikkelde haar huidbehandelconcept ongeveer gelijktijdig met de opkomst van de corneotherapie. Haar huidfilosofie vertoont treffende overeenkomsten met de inzichten uit de corneotherapie. Maar wat is corneotherapie precies?

De corneotherapie ziet het behandelen van de huidbarrière als de ingang voor het oplossen van vele huidproblemen.
Veel huidaandoeningen worden namelijk veroorzaakt door een defect in de huidbarrière.
Tot dit inzicht kwamen wetenschappers door de ontdekking van de moisturizer.

Door de ontdekking en toepassing van deze hydraterende crèmes bleken namelijk veelvoorkomende huidproblemen goed te behandelen. Huidproblemen zoals atopisch eczeem, afschilferingsproblemen en dermatosis verbeterden door de herhaaldelijke toepassing van moisturizers.
Dit leidde bij onderzoekers, chemici, dermatologen en artsen tot het besef dat het stratum corneum, ook wel bekend als de hoornlaag, veel meer is dan een afschilferende laag corneocyten (dode huidcellen).
De corneotherapie richt zich op het behandelen en verzorgen van het stratum corneum waardoor ook problemen in diepere huidlagen zullen oplossen.

Daarbij is het over het algemeen zo dat een herhaaldelijke toepassing van een lagere dosering werkstoffen effectiever is, dan de intensieve behandelingen die vandaag de dag nogal favoriet zijn.
Chris Farrell verkondigt al vanaf het ontstaan van haar huidbehandelconcept het adagium “less is more”. Voor de beste resultaten van haar producten geldt: consequent gebruik en niet overdoseren.

Meer weten over corneotherapie en het huidbehandelconcept van Chris Farrell? Je leest er meer over op onze zusterwebsite Intelligent Skin Care. Of meld je aan voor een van de huidmasterclasses van A Fortio Skin Academy en leer alles wat je moet weten over de huid.

Meld je nu aan voor een van de masterclasses van A Fortio Skin Academy.

Winkelwagen